lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
SUPERŽENA

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 6.11.2002
späť
Späť

Poslať
 

Práca, domácnosť,  práca, domácnosť. Takto beží deň za dňom, mesiac za mesiacom. Padajú ďalšie listy z kalendára...Nedávno sa skončili prázdniny a pomaly musíme myslieť na vianočné darčeky. Snažíte sa nájsť trocha času a on, ako na zlosť, sa niekde stráca a preteká pomedzi prsty. Poznáte to ? Beh za dokonalosťou...

Doma vzorná žena a matka, ktorá uvarí obed, upečie koláč, zahrá sa s deťmi, uprace byt a postará sa   o manžela. Vyzerá ako modelka, je vždy usmiata a oddýchnutá. A samozrejme v noci sa zmení na bohyňu sexu. V práci je žiarivým príkladom profesionality, pracovitá ako včielka a dobýja alpské vrcholy kreativity...
Och, snívať je krásna vec, ale kým sa nepodarí klonovanie, ktoré umožní byť na troch miestach naraz, musíte sa zmieriť s faktom, že SUPERŽENA JE MÝTUS.   Máte na výber: alebo sa budete chcieť osvedčiť na všetkých frontoch, čo sa môže skončiť neurózou, nespavosťou, bolesťami hlavy a žalúdočnými vredmi, alebo si niečo z toho musíte odpustiť. Najdôležitejšie je žiť v zhode so sebou a vlastnými potrebami a očakávaniami (a nie očakávaniami členov rodiny, šéfa, či  známych).

Po čom túžite?
Odpovedzte si na otázku – čo je pre vás najdôležitejšie, v ktorej oblasti sa chcete priblížiť k ideálu? Vo všetkých ostatných oblastiach spomaľte. Samozrejme veľmi opatrne, pretože ak si ,,odpustíte“ priveľa z práce, šéf sa s vami rozlúči bez pompéznej rozlúčkovej oslavy, ak si odpustíte príliš veľa doma , rozlúči sa s vami partner. Ide o to, aby ste nemal výčitky svedomia, že nerobíte závratnú kariéru. Nezožierajte sa, že ste opäť zabudli, nedodržali slovo, oneskorili sa.

Neponáhľajte sa
Ak je náhlivosť vaším neustálym spoločníkom, neustále cítite vnútorné napätie a ste nervózna, že nestíhate..., pravdepodobne ani veľa vecí nestihnete. Ľudia, ktorí sa neustále ponáhľajú, vôbec nie sú efektívnejší ako tí, ktorí konajú pomalšie. Keď poslepiačky bežíte, konáte chaoticky, nezmyselne sa mocete a robíte tisíc zbytočných pohybov. Neprepadajte presvedčeniu, že pomaly rovná sa zle a rýchlo – dobre.

Buďte tu a teraz
Keby ste sa ráno opýtali šoférov, ktorí uviazli v dopravnej zápche čo robia, väčšina by odpovedala ,,ponáhľam sa do práce“. Iba od hŕstky by ste dostali odpoveď ,,veziem sa v aute“. A pritom je veľmi dôležité žiť prítomnou chvíľou, cítiť ju a nemyslieť iba na to, čo sa stalo a stane. Keď kráčate ulicou, pozerajte na stromy, sledujte ľudí, počúvajte zvuky ulice. Život nie je kalendár s červeno vyznačenými  povinnosťami, ale aj modrosť neba, spev vtákov, romantický západ slnka. Keď niečo robíte,  sústreďte sa výlučne na túto činnosť. Zabudnite na to, čo všetko máte ešte vybaviť.

Dbajte o svoje potreby
Ak ste uviazli v pasci vlastnej náhlivosti, pravdepodobne  sa na seba hneváte aj keď si na chvíľu sadnete k šálke kávy. Veď koľko by ste mohli za tú štvrťhodinku urobiť! Ale život nie je iba pásmo povinností – potrebné sú aj príjemné zážitky. Kedy ste sa naposledy venovali výlučne sebe?  Zašili sa v spálni s knižkou, boli u kozmetičky,  stretli sa s kamarátkou na klebety, alebo sa vybrali do kina? Dávno? No vidíte! Ak zmeníte svoj životný štýl, určite sa nájde čas aj na tieto veci. Ušetrite si výčitky svedomia – máte právo na sladkú lenivosť, malé aj väčšie radosti. Zaveste na kľučku svojej izby hotelovú kartičku s nápisom ,,Nevyrušovať“ a zmiznite v nej aspoň  na pol hodiny.  Navyknite svoju rodinu, že musíte byť aj sama so sebou. Vtedy ich problémy (okrem vážnych nehôd)  musia počkať.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!