lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Afroditine bojisko

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 25.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

O láske bolo napísaných toľko krásnych viet a učených úvah, že človek by už mohol poznať jej podstatu. Skutočnosť je však vždy úplne iná. Väčšina z nás zažíva pri ľúbostných vzťahoch klesajúce a stúpajúce pocity šťastia, rozkoše, zúfalstva a smútku. Vyrovnaných párov je skutočne na planéte Zem len pár percent a pokiaľ vám niekto povie, že nevie čo sú problémy s láskou, určite klame. V istej chvíli má každá z nás pocit, že láska je boj. Bojové pole bohyne Afrodíty je však omnoho zložitejšie ako hocijaká iná pozemská bitka. Najväčším nepriateľom si v tejto vojne často býva človek sám. Okrem vlastných zažitých vzorov správania a neustálych očakávaní, ktoré si ako problém vo vzťahu dokáže priznať naozaj iba málokto, sú tu  aj viditeľní „nepriatelia“.


 
Svokra
- boj s ňou nemá konca a víťazom nie je nikto.
Jedným z hlavných útočníkov na pokojný vzťah dvoch ľudí je matka vášho partnera. Sú matky, ktoré útočia úplne priamo a nenájdu na vás dobrý ani jeden jediný vlas a sú matky ktorých agresia je úplne skrytá. A netýka sa to len matiek vašich partnerov. Rovnako ťažký je aj vzťah vašej drahej mamičky a vášho muža. Ak na vás svokra neustále útočí, musíte byť majiteľkou železných nervov, mať hrošiu  alebo  veľmi zrelého partnera, aby ste vzťah prežili bez ujmy na zdraví. Jediný možný prístup je pokojné ignorovanie žiarlivej „mamá“. Ideálne je, ak sa vám podarí spriateliť sa s ostatnými členmi rodiny. Ak si vás obľúbia partnerovi súrodenci a otec, polovicu boja máte vyhranú. Nikdy však nepoužívajte taktiku zub za zub a oko za oko. Matka má oproti vám výhodu rokov a dokonale pozná svojho synčeka. Navyše mama je len jedna. Každá /teda, takmer každá / matka však uzná, že ste vhodná partnerka ak zistí, že jej synáčik je šťastný.
Druhý druh matky na vás nikdy nepovie jediného krivého slova. Jej zbraňou sú veci, ktoré má drahý syn rád. V tomto prípade to máte jednoduché, nikdy nevravte, že dokážete variť rovnakú hubovú polievku alebo sviečkovú ako ona a jej synovi pravidelne pripomínajte, že má svoju matku navštevovať. Ak tento typ zistí, že ju kvôli vám jej miláčik nezanedbáva, stane sa vašim spojencom. A čo sa týka jej kulinárskych špecialít pokojne do jej smrti vyhlasujte, že u vás sa hubová polievka nikdy nevarila a tá jej, je skutočne výnimočná. Ak jej dáte správny priestor, raz za čas  budete mať postarané o dobrý obed s obsluhou. Vlk bude sýty a baran celý. Dobrú svokru oceníte najmä po narodení potomstva.
Bývalé priateľky - Druhým nepriateľom ženy sú bývalé priateľky jej súčasného partnera. Pravdepodobnosť, že sa vám podarí získať vzťahom nedotknutého panica, je s každým pribúdajúcim rokom od vášho narodenia  menšia a menšia. Kým muži si nevedia predstaviť, že by ste po ich výnimočnom pôsobení vo vašom živote ešte niekoho hľadali, my ženy trpíme pri predstave, že niekto už mal, pôsobil a vychovával nášho drahého. S minulosťou však treba zatočiť opatrne. Pokiaľ ,ten váš, zostal kamarát so svojou bývalou priateľkou a občas sa s ňou stretáva, nie je to jednoznačná nevýhoda. Dokazuje to, že jeho charakter je slušný a máte nádej, že ani voči vám sa v prípade rozchodu nezachová horšie. Nie je zlé, skamarátiť sa s jeho expriateľkou, môže vám dať na začiatku vzťahu niekoľko cenných informácií. Ak vás vovedie aj do tajomstva ich rozchodu, máte v ruke kvalitný nástroj na zachovanie vzťahu. Potom sú tu ešte ženy, o ktorých sa medzi jeho priateľmi len šepká a vy máte strach, že vás s nimi bude porovnávať. Najhoršou konkurenciou je pani dokonalá. „Bola taká nádherná, taká inteligentná, taká tolerantná a nechala ho…“ Po týchto slovách prejde po chrbte mráz každej z nás. Najhoršie, čo môžete urobiť je, porovnávať sa s ňou. Nesnažte sa byť rovnaká. Ak ho opustila vyvoláte v ňom neistotu. Ak nevydržal jej dokonalosť, dopracujete sa k rovnakému koncu akým skončil ich vzťah. Využite to, že perfekcionistka vášho priateľa určite okresala. Ak predtým nosil biele ponožky a oblek a mal nadváhu, takáto partnerka tieto jeho zlozvyky určite eliminovala. Môžete jej byť vďačná a zabudnúť na to, že existovala.
Obávanou ex-priateľkou číslo dva je sexuálna bohyňa. Pokiaľ mal váš partner skutočnú sexbombu, ktorá dokonale ovláda všetky túžby mužského tela, je veľmi pravdepodobné, že vás s ňou porovnávať bude. Vezmite to však z tej lepšej stránky. Takáto žena vášho partnera určite veľa vecí naučila. To znamená, že ovocie ich spoločnej lásky si budete vychutnávať aj vy.  Vašou najväčšou výhodou je skutočnosť, že ženy pre ktoré je milovanie radostná hra, o ňom vedia aj rozprávať. To, že sa váš partner naučil o milovaní hovoriť, je váš skvelý bonus, ktorý stojí za trochu porovnávania. Stačí, ak si ho nepripustíte k srdcu. Každá žena je úplne iná a to, že je dnes ten muž s vami, hovorí za všetko. Posledným nebezpečným typom „bývalej“ je materinská ošetrovateľka. Možno tomu nebudete veriť ale práve takýto typ ženy je pre vás najnebezpečnejší. Muži milujú rozmaznávanie. Ak bol váš partner zvyknutý na teplé večere, raňajky do postele, masáže, termofor pri nohách, hektolitre bylinkových čajov keď kýchol a čisté ponožky, ktoré sa samé zjavovali v šatníku, je to pre vás neľahká úloha. To, že ste mladšia, krajšia a robíte závratnú kariéru postačí len v prvej fáze zaľúbenia, potom sa však v hlave muža čoraz častejšie objavuje slepačia polievka, vyžehlená košeľa a dvestopercentná starostlivosť. Jediný spôsob ako sa s takouto súperkou vyrovnať, je čiastočne sa jej priblížiť, bez toho, aby ste dopustili svoje zotročenie a prišli o nervy. V prvých mesiacoch vzťahu to máte pevne v rukách. Práve vtedy sa môžete dohodnúť na pravidlách, pri ktorých vám muž natoľko pomáha, že vy mu môžete robiť mamičku. Len nesmiete dopustiť, aby si bez vás nevedel zo skrine vybrať ani ponožky. V tom momente vás jeho bývalá prevalcovala. Jedinou šancou v tom prípade, je útek, alebo prijatie úlohy matky. Je to však neľahká a nevďačná úloha. Kto by totiž chcel spať so svojou matkou?  Aj keď sa vás váš partner pri prijatí takejto úlohy nebude chcieť za nič vzdať, bude mať milenku a občas vás bude zlostiť.
Priatelia - Vašim posledným nepriateľom a spojencom v jednom sú jeho priatelia. Aj keď vám zväčša lezú na nervy, ignorácia nie je správna cesta. Dohoda o oddelených známych má tiež svoje veľké pozitíva, ale aspoň obmedzená komunikácia je vhodná. Najlepšou taktikou je nehodnotiť jeho priateľov. Mužov zvykne spájať puto starých zážitkov a voči tomu sa nedá bojovať. Tá banda hlučných exotov, ktorá vám pije nervy, sa môže stať silnou baštou vášho partnerstva. Stačí medzi nich preniknúť a tváriť sa dostatočne priateľsky. Zároveň však nesmiete dopustiť, aby sa miestom ich stretnutí stala vaša obývačka. Ak budú jeho priatelia vyhlasovať, že ste fajn ženská, budete v jeho očiach fajn ženská. Neprejdite však do extrému, v ktorom sa stanete súčasťou hlučnej futbalovej, pivnej, či inej partie. Váš partner vás chce preto, že ste žena a nie parťák. Okrem týchto „nepriateľov“ sa môže medzi vás a vašu lásku postaviť aj jeho manželka, či deti z predošlého vzťahu alebo práca. To je však celkom iná kapitola…                      
     

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!