lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Upratovanie v posteli alebo ako sa vyspať do krásy

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 21.10.2016
späť
Späť

Poslať
 

Tretinu nášho života spíme. Od kvality spánku vo výraznej miere závisí nielen koncentrácia počas dňa a pracovný výkon, ale najmä to najdôležitejšie - zdravie. Obrovskú úlohu tu zohráva matrac, periny a posteľná bielizeň, v ktorej sa telo počas noci regeneruje. Ktoré materiály sú najvhodnejšie a ktorým by sme sa, naopak, mali vyhnúť?

 

Upratovanie v byte by sa malo začínať v posteli. A to doslova. Vďaka kvalitnému spánku dokáže telo fungovať počas celého dňa, zlepšuje sa pamäť, stabilizuje sa hladina cukru v krvi a regeneruje sa svalstvo. Jedným z najdôležitejších faktorov toho, či sa ráno zobudíme oddýchnutí a plní energie, sú nielen matrac, prikrývky a pohodlná posteľná bielizeň, ale najmä materiály, z ktorých sú vyrobené.

 

Dôležitým základom je jednoznačne kvalitný matrac. Ak však chcete predísť alergiám, ktoré spôsobujú roztoče, prípadne k alergikom patríte, jeho nevyhnutnou súčasťou by mal byť chránič matraca. Samotný matrac nie je možné často obmieňať a roztoče v ňom majú ideálne podmienky na množenie. „Matracový chránič slúži ako účinná bariéra proti roztočom, ktorá sa dá pravidelne prať, zabezpečuje vysokú hygienu a predlžuje životnosť matraca. Navyše, je jednoduchšie a časovo menej náročné vyprať chránič ako čistiť celý matrac,“ potvrdzuje jeho obrovské výhody Zuzana Spodniaková, odborníčka na bytový textil zo spoločnosti SCANquilt. Vybrať si môžeme z viacerých druhov, ktoré uspokoja potreby každého zákazníka.

 

Ako si vybrať periny?

 

Pri výbere správneho vankúša a vhodnej prikrývky by sme nemali zabúdať aj na voľbu kvalitnej výplne. Vždy platí, že vhodnejšie sú prírodné materiály ako umelé vlákna. S prichádzajúcim letom je navyše nutné vymeniť zimné prikrývky za ľahšie letné, ktoré menej hrejú. Pre tých, ktorí chcú ušetriť peniaze, aj miesto na uskladnenie sezónnych perín, trh aktuálne ponúka široké množstvo prikrývok vhodných na používanie aj počas celého roka. Zaujímavým comebackom na trhu je aj ovčia vlna, ktorá má vďaka spracovaniu prostredníctvom moderných technológií schopnosť samoregulácie teploty,“ hovorí Spodniaková.

 

Správna údržba predĺži životnosť

 

Novodobým trendom sú aj prikrývky z peria, ktoré sa vďaka svojim výborným termoregulačným vlastnostiam opäť vracajú do módy. Výnimočné sú pre svoju nenáročnú starostlivosť a údržbu. Prikrývky aj vankúše stačí raz poriadne vyvetrať a presušiť.

 

V prípade alergikov treba dbať na ich špeciálne potreby. „Obliečky určené konkrétne pre alergikov účinne znižujú množstvo alergénov vdychovaných z lôžka a zabraňujú hromadeniu roztočových alergénov v byte,“ vysvetľuje Zuzana Spodniaková zo spoločnosti SCANquilt. Ideálnou voľbou sú v tomto prípade prikrývky, ktoré môžeme prať na 60 stupňov (pri teplote, pri ktorej sa ničia roztoče).

 

Zo zdravotného hľadiska je potrebné vankúše vymieňať za nové. Roztoče nie sú jediným problémom, ktoré ich ničia a zároveň ohrozujú ľudské zdravie. Vankúše opotrebovaním strácajú svoj tvar a neposkytujú chrbtici dostatočnú oporu. Odborníci preto odporúčajú vymieňať ich približne každé tri roky. „Poslednou a dôležitou súčasťou kvality spánku sú obliečky. Na blížiacu sa letnú sezónu sú najlepšou voľbou tie, ktoré sú vyrobené z prírodných materiálov. Bavlna je pre svoje schopnosti skutočne vhodná. Obliečky z bavlny sú mäkké, jemné a majú vysokú odolnosť pri údržbe. Trh nám ponúka rôzne úpravy bavlny, ako napríklad bavlnený satén, krep či potlačenú bavlnu. Záleží len od spotrebiteľa, čo mu je na dotyk viac príjemné,“ dopĺňa Z. Spodniaková.


Diskusia k článku:

Dobry chcem radu v oktobri mala 30 menzest v novembri nechraneny sex8,11 hned druhy den dala tab po vcera urobila test pred menzest negativ mam este pod brusku bolest na zvracanie co to moze byt
Neregistrovaný - anicka, 16.11.2016 12:23, anicka812(`na`)azet.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!