lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Stredomorie na tanieri

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 31.7.2014
späť
Späť

Poslať
 

Obyvatelia krajín okolo Stredozemného mora sú povestní nezdolateľným temperamentom a pohodovým prístupom k životu, vďaka ktorému si dokážu naplno vychutnať každý moment. K tomu určite patrí aj stredomorská kuchyňa, ktorá je pre tento región typická. Je tak unikátna, že je dokonca zaradená do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. A môžete ju mať aj u vás doma!

Základom stredomorskej kuchyne sú ryby, cestoviny z tvrdej pšenice, chlieb, zelenina, bylinky a samozrejme nechýba olivový olej. Nech si vyberiete akúkoľvek kombináciu z týchto ingrediencií, určite neurobíte zlý krok. Jednoduché na prípravu a vždy dokonale chutné. Výhody stredomorskej kuchyne spočívajú aj v pozitívnom vplyve na váš organizmus a zdravie. Napr. v rybách sa nachádzajú omega 3-nenasýtené mastné kyseliny, ktoré priaznivo vplývajú na činnosť srdca, pôsobia protizápalovo i preventívne. Ďalšia veľmi dôležitá súčasť stredomorskej kuchyne sú paradajky, ktoré sú prirodzeným zdrojom antioxidantov. Pri výbere cestovín by ste sa mali zamerať len na tie vyrobené z tvrdých druhov pšenice (semolíny) a chlieb by mal byť tiež tmavý alebo celozrnný. Práve v takýchto druhoch potravín sú zachované vitamíny a minerály potrebné pre naše telo, a tiež vláknina, ktorá uľahčuje činnosť tráviaceho traktu. A ako praví prímorskí domorodci odporúčajú, dobrý obed alebo večeru zavŕšte pohárom kvalitného suchého vína.

Doprajte si pokrmy stredomorskej kuchyne v pohodlí svojho domova s výrobkami od spoločnosti Podravka. Priamo zo Stredomoria prináša kvalitné potraviny, s ktorými bude príprava jednoduchých, chutných a zdravých pokrmov hračka. Môžete si vybrať zo širokej palety cestovín rôznych tvarov, ktoré sú vyrobené zo 100% durum, čo je špeciálna tvrdá pšenica s hrubomletými zrnami. Tak sú semolinové cestoviny chuťovo plnšie a výživovo hodnotnejšie. Pestrofarebnosť dodajú trojfarebné cestoviny Tricollori. Dať si ich môžete so širokou paletou paradajkových variácií od Podravky, či už s omáčkou z extra hustého paradajkového pretlaku alebo klasické pasírované paradajky a mnoho iných. Prípadne zvoľte jadranský variant so sardinkami v rastlinnom oleji EVA. A pokiaľ budete smútiť za dovolenkovými spomienkami a prímorskými snami, stačí pár minút v kuchyni a výrobky Podravka vás prostredníctvom chuťových buniek prenesú do vysnívanej destinácie.    

Pre inšpiratívne recepty stredomorskej kuchyne navštívte www.podravka.sk alebo facebookovú stránku Podravka Slovensko, na ktorej momentálne prebieha súťaž o luxusný týždenný pobyt v Chorvátsku pre 2 osoby.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!