lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
V zmodernizovaných Bardejovských kúpeľoch sa začala sezóna

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 10.6.2014
späť
Späť

Poslať
 

V Bardejovských kúpeľoch v piatok 6. júna 2014 slávnostne otvorili hlavnú kúpeľnú sezónu. Očakávajú pritom, že sa im podarí nielen udržať sľubnú návštevnosť z vlaňajška, ktorá predstavovala 19 697 osôb, čo bolo o 13 % viac ako rok predtým, ale ju aj mierne zvýšiť. Malo by sa to prejaviť aj v raste tržieb a ziskovosti. Zo zahraničia prišlo 1758 klientov, čo bolo cca 9 % zo všetkých návštevníkov. Najviac zahraničných klientov prišlo z Ukrajiny (35%), Ruska (25%), ČR, Poľska, Nemecka, Rakúska a iných krajín. Z celkového počtu 17 939 domácich klientov tvorili 46 % domáci samoplatcovia, 35,2 % klientom preplatili pobyt poisťovne a zvyšok boli rekondičné a rehabilitačné pobyty. Informoval o tom Jaroslav Komora, generálny riaditeľ Bardejovských  kúpeľov, a.s.

 

Ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková k tomu dodala: ,,Relatívne vysoké počty klientov a rast slovenských samoplatcov v tvrdej konkurencii a stagnujúcej kúpnej sile obyvateľstva v posledných dvoch rokoch, už nedávajú priestor na taký rast ako doteraz. Očakávame preto aspoň mierny, 2 až 3 % nárast klientov platených  poisťovňami a vyšší nárast zahraničnej klientely, hlavne z východu. Začali sme spoluprácu s Izraelom, aj napriek nie veľmi vhodnému dopravnému spojeniu. Pre naplnenie našich cieľov budeme pokračovať v marketingových aktivitách a organizovaní atrakcií pre návštevníkov. Magnetom  je predovšetkým náš komplex Wellness Spa v hoteli Ozón.“

 

Dodala, že sa trochu obávajú vývoja návštevnosti z Ukrajiny, v súvislosti s tamojšou nestabilnou situáciou. ,,Vlani sa dostala ukrajinská klientela na prvé miesto medzi našimi zahraničnými návštevníkmi s 35 percentným podielom. Ešte začiatkom tohto roka to vyzeralo sľubne, keď v januári a februári sme mali vyššiu návštevnosť ako rok predtým. Zlom prišiel v apríli a máji, kedy ukrajinská kríza začala kulminovať a trvá aj teraz. Ilustrujú to aj čísla: Kým v apríli 2013 zaznamenali Bardejovské kúpele 96 osôb z Ukrajiny s počtom prenocovaní 528, v tomto roku v apríli to bolo iba 38 osôb a 202 prenocovaní. V máji 2013 prišlo 84 osôb z Ukrajiny, s počtom prenocovaní 707, v máji 2014 to bolo iba 33 osôb s 372 prenocovaniami. Už dnes je jasné, že do konca roka príde menej Ukrajincov, dúfame však, že prepad by nemusel byť vyšší ako 30 %. Pozitívne sa však situácia vyvíja u Bielorusov, ktorých počet rastie, takže to vyzerá tak, že vymenili Ukrajinu za Slovensko,“ vysvetlila T. Šatanková.

 

Technický riaditeľ Bardejovských kúpeľov, a. s. Jozef Bača poukázal na to, že rady stálych klientov by mali rozšíriť aj vlastníci apartmánov v zrekonštruovanom hoteli Alexander, ktorý vzniká z bývalého hotela Minerál. ,,Naším cieľom je neustále zvyšovať štandard poskytovaných služieb a zatraktívniť kúpele. Preto sme radi, že sa našli zdroje na výstavbu hotela Alexander, ktorá bude prebiehať počas tohto roka. Celkovo si rekonštrukcia vyžiada cca 6 mil.EUR. Po rekonštrukcii v hoteli Alexander vzniknú tri kongresové sály a tri poschodia budú určené na predaj ako apartmány, z toho jedno bude novovybudované ako nadstavba hotela. Okrem toho budú dve poschodia slúžiť na hotelové ubytovanie. V podzemí vzniknú parkoviská a na prvých dvoch nadzemných podlažiach reštauračné zariadenia. Hotel okrem iného poslúži na kongresovú turistiku,“ konštatoval J. Bača.

 

Dodal, že klienti sú čoraz náročnejší  a očakávajú ubytovanie i služby na špičkovej úrovni, čo hotel Alexander bude poskytovať. Vzhľadom na prevažujúci počet samoplatcov, je to dlhodobý trend, ktorému sa museli prispôsobiť všetky kúpele, ktoré si chcú zachovať konkurencieschopnosť. Vyžaduje si to neustále finančné prostriedky na investície, kam smerujú všetky voľné vytvorené zdroje Bardejovských kúpeľov.

 

V Bardejovských kúpeľoch aj v tomto roku pokračujú v rekonštrukciách ubytovacích zariadení a investovaní do zvýšenia kvality poskytovaných služieb, aby tak uspokojili čoraz náročnejších zákazníkov. Začiatkom roka kompletne zrekonštruovali vstupnú halu s barom v Kúpeľnom dome, kde prebiehajú všetky procedúry a vymenili aj 3 výťahy. Zrekonštruovali aj liečebné domy Fontána a Lívia. Rekonštrukcia vstupnej haly v Kúpeľnom dome si vyžiadala 55 000 eur a rekonštrukcia liečebných domov Fontána  a Lívia 400 000 eur.

 

V roku 2013 Bardejovské kúpele celkovo investovali 2,342 mil. EUR. Najväčšou investíciou bola komplexná rekonštrukcia dvoch poschodí Balneoterapie s poliklinikou za 1,3 mil. EUR a dvoch poschodí v secesnom liečebnom dome Astória za 200 000 EUR.  Ostatné investície zahŕňali rekonštrukciu napríklad vstupnej haly s barom v Kúpeľnom dome, rekonštrukciu izieb v LD Astória a Fontána, úpravy na tenisových kurtoch, jaccuzzi vo wellness spa a iné. Za posledné štyri roky investovali Bardejovské kúpele do rekonštrukcií ubytovacích zariadení a prístrojovej techniky takmer 6 mil. EUR. Predvlani otvorili wellness centrum v Hoteli Ozón, s vonkajšími opaľovacími terasami a vodnými atrakciami, ktoré patrí k najmodernejším na Slovensku. Vtedy v Ozóne otvorili aj nové BEAUTY STUDIO zamerané hlavne na omladenie tváre a tela. Pribudla aj krytá tenisová hala. Rozšírila sa tak ponuka doplnkových služieb, ktoré klientom kúpeľov zatraktívňujú a spríjemňujú pobyt.

 

Bardejovské kúpele sa rozprestierajú na ploche 31 hektárov a vo vlastníctve spoločnosti je 33 objektov. Mnohé z nich postupne prechádzajú rekonštrukciami, ale ich rozsah je úmerný výške disponibilných vlastných a úverových zdrojov. Bardejovské kúpele sú v súčasnosti jednými z najlepšie vybavených liečebných zariadení, kde sa snúbi bohatá jedinečná tradícia a moderné liečebné postupy. Patria k trom najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom 860 používaných lôžok k najväčším slovenským kúpeľom. Prvá zmienka o Bardejovských kúpeľoch je z roku 1247, keď uhorský kráľ Béla IV. daroval územie dnešných kúpeľov aj s prameňmi mestu Bardejov. Kúpele si vychutnávala na liečení v roku 1895 aj manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sisi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku. Pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského. Kúpele navštívila v roku 1809 aj Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleóna I. Bonaparta a jej reliéf slávnostné odhalili na priečelí liečebného domu Astória počas otvorenia tohtoročnej kúpeľnej sezóny.

 

 

Bardejovská minerálna voda je prírodná-liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej. Osem prameňov je zavedených do krytej temperovanej kolonády, kde sa využívajú na vnútornú balneoterapiu formou pitných kúr. Zo všetkých slovenských kúpeľov majú Bardejovské najširšie indikačné zameranie. Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia. Od mája tohto roku pribudla liečba nervových ochorení (indikácia VI.).


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!