Náročnosť: 2 bábovky
Stačí na: 6 pohárov à 375 ml 
Doba prípravy: asi 35 minút
 
Prísady:
- 4 PL olivového oleja
 
- 500 g žltých paprík očistených a nakrájaných na malé kúsky 
 
- 200 g červenej cibule olúpanej a nakrájanej na malé kúsky
 
- 1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
 
- 2 čili papričky očistené a nasekané najemno
 
- 2 KL nasekaného tymianu
 
- 100 ml octu 
 
- 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker 
 
- asi 2 ½ KL soli
 
- ½ KL čerstvo namletého korenia 
 
- 1 balíček Pomôcky na konzervovanie Dr.Oetker
 
 
Príprava:
 
1.       Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
2.       Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. 
 
Tip: Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. 
Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice. 
 
Dodá každému grilovaniu šmrnc.
 
 
Dr.Oetker Želírovací cukor Extra 2:1 
Jedno balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 postačí na 1 kg ovocia alebo 1 l ovocnej šťavy a varí sa len 5 minút.  Keďže Želírovací cukor Extra 2:1 obsahuje kompletnú receptúru na spracovanie ovocia, na prípravu džemu, marmelády alebo želé stačí pripadať iba potrebné množstvo ovocia. 
 
 
Dr.Oetker Pomôcka na konzervovanie 
Účinne ochraňuje spracovávané ovocie a zeleninu pred plesňami a kvasením a zároveň pôsobí ako konzervačný prípravok. Vhodná do džemov, marmelád, kompótov, sirupov, toppingov aj do nakladanej zeleniny.