lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 6 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 28 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Nedeľa, 07. Marec, , Dnes oslavuje Tomáš/Róbert
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Marhuľovo-paprikové čatní

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 28.5.2014
späť
Späť

Poslať
 

Náročnosť: 2 bábovky

Stačí na: 6 pohárov à 375 ml

Doba prípravy: asi 35 minút

 

Prísady:

  • 4 PL olivového oleja
  • 500 g žltých paprík očistených a nakrájaných na malé kúsky
  • 200 g červenej cibule olúpanej a nakrájanej na malé kúsky
  • 1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
  • 2 čili papričky očistené a nasekané najemno
  • 2 KL nasekaného tymianu
  • 100 ml octu
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
  • asi 2 ½ KL soli
  • ½ KL čerstvo namletého korenia
  • 1 balíček Pomôcky na konzervovanie Dr.Oetker

 

Príprava:

 

1.       Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.

2.       Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

Tip: Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy.

Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.

 

Dodá každému grilovaniu šmrnc.

 

 

Dr.Oetker Želírovací cukor Extra 2:1

Jedno balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 postačí na 1 kg ovocia alebo 1 l ovocnej šťavy a varí sa len 5 minút.  Keďže Želírovací cukor Extra 2:1 obsahuje kompletnú receptúru na spracovanie ovocia, na prípravu džemu, marmelády alebo želé stačí pripadať iba potrebné množstvo ovocia.

 

 

Dr.Oetker Pomôcka na konzervovanie

Účinne ochraňuje spracovávané ovocie a zeleninu pred plesňami a kvasením a zároveň pôsobí ako konzervačný prípravok. Vhodná do džemov, marmelád, kompótov, sirupov, toppingov aj do nakladanej zeleniny.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!