lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Starostlivosť o oči Visiomax

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 20.3.2014
späť
Späť

Poslať
 

Sortiment dm bol v marci tohto roku rozšírený o novú značku Visiomax. V aktuálnej ponuke nájdete rôzne okuliare a púzdra, od apríla sa však rozšíri aj o sortiment starostlivosti o kontaktné šošovky. Všetky produkty Visiomax sú vyrábané s vysokými požiadavkami na kvalitu a precíznosť, podliehajú dôslednej kontrole a klinickým testom. Vyznačujú sa atraktívnym dizajnom, najvyššou kvalitou a super cenami. Okuliare bez ohľadu na dioptrie sú v rovnakej cenovej hladine, pričom dioptrie sa pohybujú v rozmedzí +1,00 až +3,00.

 

 


Keď oči starnú

Máte po 40-tke a zistili ste, že je pre vás stále ťažšie čítať malé písmená? Ak áno, môžete trpieť častým ochorením oka zvaným presbyopia, teda oslabenie mechanizmu zaostrovania v oku. Ochorenie je prirodzenou súčasťou starnutia, počas ktorého šošovky v očiach hrubnú a strácajú svoju pružnosť. Svaly okolo šošoviek sa tak namáhajú, aby oko mohlo zaostriť. Obe tieto zmeny znižujú jeho ostriacu schopnosť, najmä na blízke predmety.

 

Štandardná vzdialenosť od čítaného textu je približne 35 cm. Aby bolo možné veci v tejto vzdialenosti dobre prečítať, musia sa šošovky zaobliť správnym spôsobom. Videnie na blízko sa začína v dôsledku presbyopie zhoršovať okolo 40-teho roku života. Zvýšením vzdialenosti medzi predmetom a okom sa predmet dostáva do ohniska, a teda je možné jeho zaostrenie. Z tohto dôvodu sa presbyopia nazýva aj syndrómom dlhej ruky. Presbyopia oka ďalej postupuje a vyžaduje zmeny predpisov kontaktných šošoviek alebo okuliarov, a to približne do dosiahnutia 60-teho roku života. V tomto veku by sa mal zrak prestať zhoršovať.

 

Krátkozrakosť alebo ďalekozrakosť

Presbyopiu si často môžeme všimnúť pri ľuďoch, ktorí poruchou zraku už trpia. Krátkozrakí ľudia, ktorí nevidia dobre do diaľky, si môžu vydýchnuť – krátkozrakosť sa práve vplyvom presbyopie môže postupom času zlepšovať.. Pri ďalekozrakosti je to inak. Ďalekozrakí ľudia nevidia dobre na blízko a tento problém sa vplyvom presbyopie ešte zhoršuje.  

 

Aby ste znova ostro videli

Vo všeobecnosti platí – vyhľadajte svojho očného lekára. Ten určí mieru presbyopie. Potom sa môžete rozhodnúť, akú korekciu zraku si zvolíte. Najviac ľudí si zvolí okuliare na čítanie. Sú cenovo výhodným riešením a k dispozícii sú v mnohých farbách a tvaroch.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!