lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Joga pre všetko.

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 25.5.2000
späť
Späť

Poslať
 

Rozličných odrôd jogy dnes jestvuje hádam toľko ako druhov zmrzliny. Spoločné majú iba jedno: šalejú za nimi filmové hviezdy z celého sveta. Jednotlivé zostavy im vraj dodávajú silu, poskytujú uvoľnenie a – aké krásne – spájajú telo a dušu do jedného celku (napokon, ani u smrteľníkov nerobí dobrotu, ak sa jedna súčasť ,,odtrhne” z reťaze). Ale žarty nabok. Staroveké indické zápisy tvrdia, že telo je povozom duše a psychická aj fyzická sila by sa mali spojiť do ideálneho celku, aby boli schopné spolu sa pohybovať k jednému celku.
Čarovné slovíčko mnohých hollywoodskych hviezd dnes znie - silová joga (power-yoga). K jej horúcim vyznávačom patria napríklad Gwyneth Paltrowová, Michelle Pfeifferová, Jamie Lee Curtisová, Meg Ryanová alebo Al Pacino. Na pravidelných tréningoch sa venujú dychovým cvikom alebo sťahovaniu svalstva v rozličných pozíciách. Okrem uvoľnenia svalstva vraj týmto spôsobom zázračne strácajú aj kilogram za kilogramom. Dokonca i bez redukčnej diéty alebo namáhavého posilňovania, pri ktorom sa človek (aj hviezda) nevkusne zapotí. Cviky silovej jogy nevyžadujú ani silu, ani zvláštnu kondíciu, ale aktivizujú všetky svaly, a tým podnecujú rýchlejšiu látkovú premenu.
Meditačným seansám sa pravidelne venuje aj Madonna. Jej súčaným favoritom sú mudry, čiže prstové cviky. Formovaním rúk a jednotlivých prstov do rôznych mudier sa oslovujú rozličné oblasti mozgu a duše a odstraňujú chronické ťažkosti a akútne bolesti. Madonna je dokonca presvedčená, že majú pozitívny vplyv aj na krásu: ,,Vďaka mudrám som plná pozitívnej energie, a je to na mne aj vidno.” Niekoľko mudier dokonca predvádza aj vo videoklipe k skladbe Ray of Light. Anglický idol populárnej hudby Sting sleduje každodenným cvičením jogy celkom iný cieľ: ,,Vďaka nej som schopný vydržať pri sexe dlhšie a podávať lepšie výkony – niekedy až štyri hodiny.” Nuž, čo dodať - aj znudený anglický spevák s majetkom vo výške niekoľko desiatok miliónov libier potrebuje nejakú životnú náplň. Napríklad štvorhodinový sex... A keď sa to ešte dozvedia aj iní starnúci kohúti, napríklad Mick Jagger alebo Jack Nicholson, bude mať joga akiste o dvoch horlivých prívržencov viac! Ak sa práve nudíte, pridajte sa aj vy. V rubrike Štýl sme s jogou ešte neskončili.

Diskusia k článku:

haj,nahodou som sem zabludila,v clanku sa mi zda vyznam jogy nadlahceny,ale tj ok.ja cvicim jogu asi 1 rok,pasivne,podla TV club/yoga zone/,tak ako to ide a myslim,ze tj vyborna vec.ja sa citim velmi dobre.vysledkom je ohybnost tela a zda sa mi ze to aj potlaca celulitidu. ale rok je kratky cas,aby som hodnotila.vlastne som sa az tak rozkecat nechcela.cau ronda.
Neregistrovaný - , 3.8.2004 17:31
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!