lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
NENÁPADNÝ ZABIJAK V PODOBE RAFINOVANÉHO CUKRU - Telo biely cukor vôbec nepotrebuje, no napriek tomu ho ľudia konzumujú nadmerne veľa

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 14.11.2013
späť
Späť

Poslať
 

O rafinovanom cukre sa nie nadarmo hovorí, že je tichý zabijak. Jeho množstvo v strave si totiž často neuvedomujeme, a tak prijmeme kalórie navyše – no bez akejkoľvek výživovej hodnoty. Rafinovaný cukor totiž telo na rozdiel od sacharidov, ktoré však treba tiež jesť veľmi opatrne, vôbec nepotrebuje. Paradoxne ho napriek tomu konzumujeme nadmerne veľa, a tak pomaly ničíme svoje telo. 

 

Cukor = nadváha

 

To, že priveľa cukru škodí, lebo má vysokú kalorickú hodnotu, je všeobecne známe. Priberanie z tohto sladkého pokušenia je však špecifické tým, že sa usádza predovšetkým na tej najmenej želanej a najnebezpečnejšej partii – bruchu. Práve to vedie k zvýšenému riziku vzniku srdcovocievnych ochorení či cukrovky. Cukor zároveň znižuje účinky hormónu zvaného leptín, ktorý telu signalizuje, že je sýte. To, samozrejme, vedie ku konzumácii väčšieho množstva potravín a obezite. Sladkosti či zákusky vás pritom vôbec nezasýtia, preto človek nemá problém zjesť obrovské množstvo.

 

Choroby často pramenia z nadbytku cukru

 

Nadbytok cukru pritom podľa novej štúdie zverejnenej v Journal of the American Heart Association ovplyvňuje priamo čerpaciu funkciu srdca a zvyšuje riziko jeho zlyhania. Rozhodne netreba zabúdať na zvyšovanie hladiny krvného cukru a súvisiacu hrozbu diabetu a viacero štúdií dokonca ukázalo, že cukor poškodzuje pečeň podobne ako alkohol. Konzumácia glukózy tiež urýchľuje starnutie buniek – čo sa môže prejaviť napríklad vráskami, ale napríklad aj problémami s pamäťou či sústredením.


Čo robiť s chuťou na sladké?

 

Človek, ktorý sa chce rozlúčiť s kilami navyše, sa nevyhne rozhodnutiu vzdať sa cukru a ďalších nezdravých jedál. Problém však príde vo chvíli, keď ho začne trápiť neprekonateľná túžba po obľúbených prehreškoch voči zdravej výžive. V takomto prípade sú vhodným riešením mimoriadne populárne a účinné proteínové diéty, vďaka ktorým je racionálny životný štýl omnoho jednoduchší.

 

Dostupným, chutným a praktickým príkladom overenej proteínovej diéty je komplexný diétny program KetoDiet, ktorého základom je rozmanitý výber zdravých proteínových produktov. V kombinácii s konzumáciou zeleniny a pomocou výživových poradcov je výsledkom úbytok hmotnosti, sýtosť, dostatok živín a tiež lepší zdravotný stav a pocit zo seba samého. Keďže ide o zmenu celého životného štýlu, človek si odvykne od nadbytočného cukru a nezdravých jedál, pričom sa vždy môže bezplatne obrátiť na výživových špecialistov.

 

Ak teda neviete odolať vyjedaniu chladničky a nedarí sa vám pohnúť so svojou hmotnosťou, skúste proteínovú diétu. Je totiž spoľahlivým riešením aj pre tých, ktorým doteraz nepomohlo nič iné.  


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!