lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
HYZA HYDINOVÉ DOBROTY Z GRILU

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 10.5.2013
späť
Späť

Poslať
 

HYZA ponúka aj v tejto grilovacej sezóne novinky, ktoré budú zaručene všetkým chutiť a pritom ich pripravíme bez námahy. Gril klobásky, safaládky či marinované kuracie diely stačí rozbaliť a grilovať alebo opekať. Ak si chceme pripraviť vlastnú marinádu, môžeme použiť čerstvé HYZA kuracie stehná, krídelká či kuracie rezne.

 

 

KLOBASKOVÝ ŠPÍZ

HYZA Gril klobásky a safaládky – nakrájame na menšie kúsky a striedavo napichneme na špajdle, ktoré  sme namočili na hodinku vo vode, aby na grile nehoreli. Klobásky opečieme z oboch strán za pár minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo s horčicou či rôznymi dipmi. Medzi klobásky môžeme tiež napichnúť zeleninu alebo šampiňóny.

Čas grilovania: 6 – 8 minút z oboch strán

 

 

GRILOVANÉ KURACIE STEAKY

4 ks HYZA kuracie rezne alebo vykostené stehná

Marináda: 250 ml jablčný ocot, 30 ml olivový olej, 30 ml worcestrová omáčka,10g mleté chilli, 5 g mletá paprika, 5 kvapiek tabasco, soľ, korenie,  bylinky podľa chuti ( citrónový tymian).

V mise zmiešame všetky ingrediencie  na marinádu  a naložíme do nej kúsky  HYZA kurčaťa . Uložíme do chladničky  a necháme 4 hodiny marinovať. Potom mäso necháme odkvapkať od marinády a počas grilovania potierame marinádou.

Čas grilovania: 10-15 minút z oboch strán

Extra tip: ako prílohu môžeme podávať grilované bataty (sladké zemiaky), ktoré nakrájame na 2 cm krúžky a uvaríme. Potom ich natrieme rozpusteným maslom zmiešaným s trstinovým cukrom a škoricou a grilujeme 10 minút z oboch strán.

 

 

KURACIE PRSIA S MEDOVOU GLAZÚROU

4 ks HYZA  kuracie rezne

Marináda: 120g  medu, 60 ml  suché sherry,15g  maslo, morská soľ, šťava z 1 citrónu

Do kastrólika dáme med, sherry a maslo. Zahrievame na strednom plameni, kým sa maslo nerozpustí. Vymiešame na hladkú zmes, pridáme soľ a citrónovú šťavu. Necháme vychladnúť. Prsia naložíme do pripravenej marinády  a dáme do chladničky na 2 - 6 hodín. Pred grilovaním mäso  vyberieme z chladničky a necháme 30 minút pri izbovej teplote.

Čas grilovania:  5 minút na priamom strednom žiare a potom pod zavretým krytom asi 15 minút. 

 

CHRUMKAVÉ HYZA GRIL KURČA

Voňavé a chrumkavé kurča so zmesou starostlivo vybraných byliniek a korenín pripravíme veľmi jednoducho – stačí ho rozbaliť a položiť na gril alebo upiecť v rúre. Počas pečenia ho môžeme potierať maslom alebo pivom, aby bolo šťavnaté.  Najvhodnejšie je grilovať ho na grilovacej miske a spočiatku ho trošku podliať vodou.

Čas grilovania: 90 – 120 minút v uzavretom grile

 

 

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!