PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. |
|
|
Nedeľa, 24. August,
,
Dnes oslavuje Bartolomej |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
KYSNUTÝ VENIEC
|
|
Spracoval(a) : Lenka;
Dátum : 12.3.2013 |
 Späť |
|
 Poslať |
|
|
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
1 balíček sušeného droždia
50 g Korunného cukru krupicového
1 balíček vanilkového cukru
2 vajcia
1 bielok
250 ml vlažnej smotany
olej a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy
Korunný cukor práškový - mlynček
Postup:
Múku preosejeme do misy a dôkladne premiešame s droždím. Pridáme ostatné prísady a spracujeme elektrickým ručným mixérom, miešame asi 5 minút najprv na najnižšej a potom na najvyššiu rýchlosť. Dôkladne premiesime a vytvoríme vláčne cesto. To dáme do vymastenej a vysypanej formy na veniec a necháme na teplom mieste vykysnúť po dobu cca 30 minút. Potom pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút pri teplote 175 - 200 stupňov. Dostatočné prepečenie zistíme pomocou špajdle - šetrne ju zapichneme do múčnika a vytiahneme ju. Ak je ešte vlhká, pečieme ďalej. Akonáhle sú na nej sú suché omrvinky, je veniec hotový. Vyberieme ho z rúry, necháme ešte chvíľu vo forme. Po chvíli sa upečené cesto odtiahne od okrajov. Vtedy snímeme postranné časti formy a veniec vyklopíme na podnos. Po vychladnutí pocukrujeme veniec Korunným cukrom práškovým v mlynčeku. Veniec môžeme ozdobiť mašľou a do stredu naaranžovať veľkonočné vajíčko.
Diskusia k článku:
|
|
|