Náročnosť: Ľahká príprava
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Stačí na: asi 15 kusov
 
Prísady:
 
Na cesto:
- 100 g hladkej múky
 
- 1 zarovnaná PL kakaa
 
- 40 g práškového cukru
 
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 
 
- 80 g zmäknutého masla alebo margarínu
 
 
Na náplň:
- 1/3 balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
 
- 30 g zmäknutého masla
 
- 1 zarovnaná KL práškového cukru
 
- ½ KL Vanilkovej arómy Dr.Oetker
 
 
Na ozdobenie:
- 3/4 balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
 
- 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
 
- cukrové zdobenie Dr.Oetker (napr. Dúhové guľôčky Dr.Oetker)
 
 
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie
 
- papier na pečenie
 
- vykrajovaciu formičku v tvare srdiečka (Ø asi 4 cm)
 
 
Príprava:
 
1.      Na prípravu cesta preosejeme do misy múku a kakao. Pridáme cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín a všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto postupne vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkou vykrojíme 30 srdiečok, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
 
     Elektrická rúra:                 180 °C        
Teplovzdušná rúra:          160 °C          
Plynová rúra:                    stupeň 3     
      
Doba pečenia: asi 10 minút
 
2.      Srdiečka stiahneme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. 
 
3.      Na prípravu náplne rozpustíme svetlú polevu podľa návodu na obale. Maslo, práškový cukor a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame 1/3 rozpustenej polevy, zvyšok polevy necháme vo vodnom kúpeli, aby poleva nestuhla. Vždy 2 srdiečka zlepíme náplňou.
4.      Tmavú polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Srdiečka ozdobíme tmavou a svetlou polevou a posypeme cukrovým zdobením.