| PORADŇA | 
					 
					
						
						
 Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií.  						 | 
					 
					
						|   | 
					 
				 
			
			
	 | 
	
	
		| 
			Utorok, 04. November,
			,
			Dnes oslavuje Karol		 | 
	 
	
		 | 
	 
	
		|   KATALÓG | 
		Informácie    Pridať firmu  | 
	 
	
		| Móda, módne odevy, bielizeň | 
	Obuv, kabelky | 
	Módne doplnky, klenotníctva | 
	Kozmetika, parfuméria | 
	Skrášľovacie salóny, služby, pobyty | 
	Zdravie, výživa | 
	 
	
		| 
		 Recepty zo Spiša: Začurka / Zatirka 
			
			
  |  
			
				|   | 
				Spracoval(a) : Lenka 
				Dátum : 30.10.2012 | 
				  Späť | 
				 | 
				  Poslať | 
				  | 
			 
			
  |  
			 
			
 Potrebujeme: 
1 kg zemiakov 
600 g hladkej múky 
1 vajce 
1 l vody z kyslej kapusty 
hrsť kyslej kapusty 
0,1 l oleja 
1 cibuľa 
soľ, čierne korenie a vegetu 
  
Príprava: 
  
Surové zemiaky pokrájané na kocky a kyslú kapustu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si cesto (začurku) spracované z 500 g hladkej múky, 1 vajca, soli a vody. Cesto ručne trháme a hádžeme do variacich sa zemiakov a kapusty. Na oleji speníme cibuľku, pridáme 100 g hladkej múky a urobíme tmavšiu zápražku, ktorú zalejeme 1 l vody z kyslej kapusty a ochutíme soľou, korením a vegetou. Zmiešame spolu s uvarenými zemiakmi a kapustou, necháme povariť a celé dochutíme. 
  
  
  
    
		Diskusia k článku: 
		
		 | 
	 
	 
	 | 
	
			
				
			
			
				
			
						
	 |