1.      Olivová variácia s tuniakom
Kráľovské olivy spoznáte hneď – sú jednoducho kráľovské!
Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:
·         španielske kráľovské olivy
·         tuniaka
·         jablčný ocot
·         horčicové semienko
·         chilli
·         extra panenský olivový olej
·         citrónovú šťavu
 
Postup: Do misy vložte kúsky tuniaka, pridajte trochu octu, extra panenský olivový olej, horčicové semienko a chilli. Všetko zmiešajte a pridajte španielske kráľovské olivy. Pred podávaním môžete variáciu jemne pokvapkať citrónovou šťavou.
 
Doba prípravy: 4 min.
 
Náš tip:  Príliš veľa jablčného octu môže zanechať veľmi kyslú príchuť.
 
Odporúčanie: Mäkký tuniak sa poľahky zmieša s veľkými kráľovskými olivami.
 
 
2.      Olivová variácia s ančovičkami
Pre skutočných gurmánov, ale aj tých, čo s olivami iba začínajú.
Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:
·         španielske kráľovské olivy
·         ančovičky
·         zrelý kozí syr
·         rajčiny
·         soľ
·         extra panenský olivový olej
 
Postup: Do misy vložte španielske kráľovské olivy, kúsky ančovičiek, nakrájené rajčiny, soľ a extra panenský olivový olej. Všetko zmiešajte a pred podávaním pridajte nastrúhaný kozí syr.
 
Doba prípravy: 3 min.
 
Náš tip: Podávajte s kvalitným bielym vínom.
 
Odporúčanie: Táto olivová variácia bude chutiť naozaj každému.
 
 
3.      Olivová variace s kukuricou a medom
Skutočná delikatesa na dlhé zimné večery.
Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:
·         španielske kráľovské olivy
·         špáradlá
·         mäkký ovčí syr
·         opečenú kukuricu
·         med
Postup: Vezmite španielske kráľovské olivy so špáradlom a ponorte ich do mäkkého ovčieho syra. Potom pridajte opečenú kukuricu a tesne pred podávaním pridajte med.
 
Doba prípravy: 5 min.
 
Náš tip: Uchovávajte túto olivovú variáciu v izbovej teplote.
 
Odporúčanie: Kedykoľvek, kedy budete chcieť prekvapiť svojich priateľov a rodinu.