Ingrediencie na 15 až 25 madleniek podľa veľkosti: 
·         100 g hladkej múky
·         100 g maslo
·         120 g jemného kryštálového cukru
·         2 vajcia
·         ½ prášku do pečiva
·         1 chemicky neošetrený citrón
·         1 kávová lyžička Ricoré
 
Príprava:
1)      Predhrejte rúru na 200 °C.
2)      Zmiešajte múku a prášok do pečiva a preosejte ich cez sitko. Rozpusťte maslo a nechajte ho vychladnúť.
3)      Nastrúhajte kôru z citróna. 
4)      V miske rozšľahajte vajce s cukrom. Vyšľahajte do peny a pridajte zmes múky a prášku do pečiva, maslo, Ricoré a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko starostlivo premiešajte.
5)      Cestom naplňte silikónovú formu na madlenky (môžete použiť aj formičky na medvedie labky) a pečte asi 10 minút v predhriatej rúre.
6)      Keď  sú madlenky upečené, vyklopte ich z formičiek a podávajte teplé.
 
Info: Madlenky patria k tradičným francúzskym sušienkam v tvare lastúry, ktoré sa podávajú k čaju alebo káve. Výborne sa hodia aj k šálke Ricoré.
 
Doba pečenia: 10 minút
Počet porcií: 15 – 25 kúskov
 zalezi na tom co je ricore ked tam toho ide jedna kavova lyzicka, drbni tam hocico za lyzicku, kavu kakoo orechy, alebo aj chili papricky mlete
Neregistrovaný - fero, 6.7.2012 23:45