lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
15 TIPOV: BUĎTE FIT AJ V ZIME

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 12.2.2012
späť
Späť

Poslať
 

Zhoršila sa vaša kondička počas zimy, no pri pohľade z okna sa vám nikam nechce ísť? Cítite sa unavene a najradšej by ste len zaliezli pod perinu a nikam sa nepohli? Nehľadajte už ďalšie zámienky, prečo sa nehýbať.

Počas studených dní má väčšina ľudí k športu prirodzenú nechuť. Telo je unavené a nechce sa mu vyvíjať nadbytočnú aktivitu. Takáto nálada nám väčšinou ostáva aj počas februára, kým sa neobjavia prvé náznaky jarných slnečných lúčov.

Medzi najobľúbenejšie prostriedky na šport v zime patria lyže, bežky, snowboard, ale aj detské sánky. Ak sa však niekomu nechce športovať, výhovorku, prečo nie, si nájde vždy. Potom už neostáva nič iné, len pred letom neveriacky krútiť hlavou nad tým, prečo sa nám akosi zmenšili plavky.

Doktor Miloš Bubán potvrdzuje, že s cvičením sa neoplatí čakať. „Urobiť niečo pre svoje telo môžeme aj počas zimných mesiacov. Nemusíme pri tom podávať ohromujúce športové výkony. Stačí do svojho denného rytmu zaradiť zopár zmien a telo sa môže zbaviť nadbytočných kalórií. Zároveň sa budete cítiť lepšie. Netreba však zabúdať ani na pravidelný pitný režim, ktorý telu a všetkým orgánom dodá potrebnú hydratáciu.“ Zároveň dodáva, že: „Dostatočný pitný režim aj počas chladných dní zlepší pleť, vzpruží organizmus a docieli, že sa budete cítiť oveľa lepšie.“ Ak neviete ako na to, prinášame vám a celej rodine 15 užitočných tipov, ako byť fit aj počas zimy.

 

 

Pre mamu a otca v kancelárii:

1.       Vystupujte z autobusu o jednu zastávku skôr a radšej sa prejdite pešo. Spálite tak prebytočné kalórie a rozprúdite váš srdcovo-cievny systém.

2.       Namiesto jazdy výťahom dajte prednosť chôdzi po schodoch. Podľa intenzity spálite 10 až 18 kcal za minútu.

3.       V čase obeda sa s kolegami prejdite. Zájdite si do najbližšej reštaurácie a počas obedňajšej prestávky buďte aktívny.

4.       Raz za čas stiahnite na niekoľko sekúnd brušné svaly. Pomôže vám to zlepšiť držanie tela a spevniť svalstvo v oblasti brucha.

5.       Primár MUDr. Miloš Bubán odporúča pripraviť si na svoj pracovný stôl fľašu s vodou a s vašim obľúbeným nápojom. Nemusíte piť bezpodmienečne celý deň len vodu, ak ju do seba dostávate nasilu. Pitný režim môžete obohatiť napríklad aj o pohár sýteného nápoja, čaju či džúsu, ale je potrebné myslieť na to, že všetkého veľa škodí. Preto sa treba zamerať na pestrosť aj v pitnom režime a na vyvážený životný štýl, v ktorom by nemal chýbať pohyb.

 


Pre dieťa do školy:

6.       Máš rád „telesnú“? Zúčastni sa školských športových turnajov. Spoznáš ďalších kamarátov a vybiješ si prebytočnú energiu.

7.       Svoju prestávku využi na pohybové aktivity. Ponaťahuj si ruky a nohy, aby si bol čerstvý na ďalšie vyučovanie.

8.       Zapíš sa na športový krúžok. Vyplníš svoj voľný čas a nebudeš sa nudiť. Zároveň podporíš rast svalstva a spáliš energiu z maminho výborného koláča, či ovocného džúsu.

9.       Snaž sa v škole sedieť vzpriamene. Nechceš predsa, aby si mal hrb, keď budeš starší.

10.   Doktor Miloš Bubán ti radí, že ak máš rád aj sladené nápoje, mali by tvoriť menšiu časť zo všetkého, čo počas dňa vypiješ. Myslíš tak na vyvážený a aktívny životný štýl s dostatkom aktívneho pohybu.

 

A čo doma?

11.   Povymetajte všetky rohy v byte alebo v dome vysávačom.

12.   Dohodnite sa s kamarátmi na prechádzke alebo vyvenčite svoje domáce zvieratko.

13.   Zájdite do obchodu pešo.

14.   Zapnite si hudbu a šialene si zaskáčte.

15.   Primár MUDr. Miloš Bubán radí, že sa pri všetkých aktivitách netreba spoliehať iba na pocit smädu. Správny pitný režim a dopĺňanie tekutín si riadime sami. Mali by sme myslieť na to, že voda ako taká nie je ich jediným zdrojom. K naplneniu dennej odporúčanej dávky pomáha aj konzumácia jedla bohatého na tekutiny a rôznych druhov nápojov.

 


Diskusia k článku:

Pitny rezim dodrziavam stale, ci je leto alebo zima. So sportom je to uz horsie, ale snazim sa vybehnut na korcule aspon. Hoci nie vzdy sa mi to podari, ked ma chyti kasel a nadcha. Vtedy mi rychlo zaberie horuci caj s medom a cibulou a na rychle vykasliavanie hedelix. Plus aj kloktam salviou. Za par dni som fit.
Neregistrovaný - iwaanocka, 24.2.2012 17:21, iwaanocka(`na`)azet.sk
Ja sa snažím si kondičku stále udržovať na jar vzdy nasadim enzýmy- wobenzym, ktoré sú výborné na posilnenie imunity, takže všetko v pohode zvládam.
Neregistrovaný - , 27.4.2012 14:15
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!