lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Za všetko môže jeseň

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 12.9.2001
späť
Späť

Poslať
 

Hodinky po pradedovi

Koniec leta je obľúbený čas väčšiny ľudí. Špecialisti na chronobiológiu, čiže skúmania rytmov ľudského organizmu vysvetľujú, že inak to ani nemôže byť. Ešte donedávna ľudia v lete ťažko pracovali: bolo to obdobie žatvy, ľudia boli naprogramovaní tak, aby mali v tomto ročnom období najviac energie. Nemalo by nás udivovať, že v čase letnej dovolenky vstávame o šiestej ráno a ešte aj večer máme dostatok síl. Vyplýva to z našich biologických hodín, ktoré sme zdedili po prapredkoch. Jediný problém spočíva v tom, že nám už životný rytmus diktuje civilizácia. Najdôležitejšie úlohy nás čakajú neraz vtedy, keď naši prapredkovia mohli spokojne odpočívať.

Čas kohútích zápasov
Keď klesá tlak, dopravní policajti a lekári na pohotovosti majú plné ruky práce. Rastie počet dopravných nehôd aj pracovných úrazov. Odrazu sme veľmi nešikovní. Súčasne začíname hľadať zádrapky, aby sme dali voľný priebeh svojej nervozite a napätiu. Pracovne vtedy pripomínajú ring, v ktorom sa odohráva kohútí zápas a na uliciach vládne právo džungle. Ľudia citliví na vyššiu hladinu iónov v ovzduší (prevažne ženy) v tejto situácii pociťujú nadmerné potenie a poruchy srdcovej činnosti, ale napokon s dažďom príde úľava.

Septembrové rande

Jeseň sa nám len zriedka spája s ľúbostným ošiaľom. Ale sexuológovia pritom tvrdia, že je to najlepší čas na rande a že najčastejším obdobím, kedy muži prepadajú vášni, je práve september – alebo ešte presnejšie, septembrové ráno. Vtedy je totiž najvyššia hladina testosterónu, zodpovedného za mužské libido.

Srdcia pukajú na jeseň

V septembri sa jednotky intenzívnej starostlivosti zapĺňajú obeťami náhlej zmeny životného tempa. Baštou workoholika je jeho pracovňa. Ak je od nej odtrhnutý, stáva sa načisto bezmocným. Dovolenka je pre prepracovaných ľudí jediným časom, kedy môžu podľahnúť chorobám. Práve vtedy ich najčastejšie postihujú infarkty , perforácie žalúdočnej steny, praskajú im vredy a dostávajú žlčníkové záchvaty a migrény.

Kino na nečas

Za lístok do kina už síce pomaly zaplatíme rovnako veľa ako za dáždnik, ale keď sa objavia prvé jesenné pľúšte, kinosály sa napĺňajú až po posledné sedadlo. Majitelia strieborných plátien usilovne hromadia zisky, lebo v decembri a januári zavítajú do kina iba ak zblúdilé osamelé dušičky.


Mesiace zvýšeného rizika

Zo septembra, aj keď sa nám zatiaľ neukazuje zo svojej najvľúdnejšej stránky, by sme sa mali radovať ešte z jedného dôvodu: pretože je lepší ako
október, november, december- mesiace, počas ktorých nám hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Zo štatistík vyplýva, že v tomto čase ľudia častejšie ako inokedy opúšťajú svet prirodzeným alebo násilným spôsobom. A to bez ohľadu na vek a pohlavie. Pohrebné ústavy zaznamenajú podobnú konjunktúru opäť až v marci...



Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!