Pre 10 porcií
 
Na prípravu potrebujeme:
·         1 balenie Venca sviatočného značky Penam
·         250 ml mlieka
·         250 ml šľahačkovej smotany
·         100 g kryštálového cukru
·         25 g masla
·         85 g bielej čokolády
·         4 PL whisky
·         hrozienka
·         1 vanilkový struk
·         2 vajcia
·         3 vaječné žĺtky
·         vanilková zmrzlina
·         práškový cukor na posypanie
 
Postup:
1.       Pec necháme rozohriať na 180°C.
2.       Spolu uvaríme mlieko, smotana a vanilkový struk. Keď smotana s mliekom a vanilkovým strukom zovrie, zašľaháme do masy vajcia a bielu čokoládu. Pre chuť pridáme whisky. Necháme chvíľu povariť a precedíme. 
3.       V miske vyšľaháme vajcia, žĺtky a cukor a zalejeme precedenou zmesou. Premiešame.
4.       Veniec sviatočný značky Penam nakrájame a vystelieme ním zapekaciu misu. Polejeme ho roztopeným maslom a posypeme hrozienkami. Do takto pripravenej misy nalejeme horúcu smotanovú zmes, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 – 25 min do zhustnutia.
5.       Upečenú zmes posypeme práškovým cukrom.
6.       Servírujeme pri izbovej teplote s vanilkovou zmrzlinou.