lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dizajnové štúdio talianskych kuchýň Veneta Cucine otvorené v Centre Bývania Galan

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 7.8.2008
späť
Späť

Poslať
 

V Bratislave sa slávnostné otvorilo dizajnové kuchynské štúdio talianskej značky Veneta Cucine. Taliansky rodinný podnik Veneta Cucine sa za tri desaťročia vypracoval z miestneho výrobcu kombinovateľných kuchýň na lídra nábytkárskeho priemyslu na Apeninskom polostrove a vedúcu európsku spoločnosť, ktorej obchodná značka získala medzinárodný rozmer a stala sa referenciou spojenia Made in Italy. Obchodný dom Galan v Bratislave, kde sa novootvorené kuchynské štúdio nachádza, ako prvý na Slovensku začína v týchto dňoch predávať luxusné kuchyne tejto značky.

Z histórie Veneta Cucine
Firmu založil v roku 1967 Giacomo Archiutti v Biancade, kde začal v malých sériách vyrábať kovové stoličky, stoly, príborníky, vitríny a iný drobný nábytok. O remeselnícky a dizajnovo zaujímavo spracované výrobky bol na trhu veľký záujem, spoločnosť expandovala a v roku 1975 kúpila časť akcií firmy Alfa Gamma, ktorá vyrábala rustikálne dvierka do kuchynských liniek z masívu. Začiatkom 90. rokov G. Archiutti túto firmu odkúpil a začlenil ju do svojej spoločnosti, ktorá medzičasom zmenila názov z Archiutti Cucine na Veneta Cucine. Podnik postupne rozširoval produkciu a zavádzal moderné výrobné technológie – linku na výrobu dvierok potiahnutých PVC fóliou a drevotrieskových tabulí, pracovných dosiek a políc. Na začiatku nového milénia Veneta Cucine prevzala kontrolu aj nad firmou Forma 2000, ktorá kompletizuje kombinovateľné kuchyne. V roku 2003 rodinný podnik Archiuttovcov získal certifikát ISO 9001 Vision 2000.

Výrobný areál Veneta Cucine v Biancade, ktorý je zároveň aj administratívnym strediskom firmy, sa rozkladá na ploche 80 000 štvorcových metrov. Vyrábajú sa tu všetky melanínové korpusy, laminátové a PVC dvierka a stoly a kompletizujú komponenty z ostatných výrobní. Z Biancade sa potom aj distribuujú hotové kuchynské linky zákazníkom. Ďalšia prevádzka sa nachádza v meste Codissago, ktorá sa špecializuje na výrobu dvierok z masívu a dýhy, lavíc, odsávačov pár, príborníkov a drevených skriniek na riad. Okrem toho firma využíva aj fabriku na spracovanie dreva v Longarone.

Podnik zamestnáva vyše 500 ľudí. Ročne vyrobí a umiestni na trh približne 60 000 kuchýň. V ponuke má 40 základných modelov moderných i klasických rustikálnych liniek vo viac ako 150 verziách. Predáva ich prostredníctvom 1 200 kvalifikovaných predajcov v Európe, Ázii, Afrike, Severnej a Južnej Amerike, ku ktorým teraz pribudol aj obchodný dom Galan. Jeho majiteľom je rodina Galanová, ktorá začala podnikať v malom rozsahu v roku 1991 v Pezinku. Postupne svoj záber rozširovala a dnes okrem obchodného domu v Bratislave prevádzkuje aj  menšiu predajňu nábytku v rodnom Pezinku. Spoločnosť v oblasti predaja nábytku a bytových doplnkov dosiahla v roku 2007 obrat 264 miliónov korún. K ďalšiemu rozvoju by mal prispieť najmä moderný obchodný dom s predajnou plochou 11 000 štvorcových metrov, ktorý firma otvorila v septembri 2007. Ide o jedno z mála nákupných centier na Slovensku, kde spotrebitelia nájdu pod jednou strechou všetko, čo potrebujú na zariadenie bytu.

Firemná kultúra a filozofia
Veneta Cucine sa opiera o rozvinutú firemnú kultúru, moderné technológie a kvalifikované remeselnícke znalosti svojich zamestnancov, ktoré jej umožňujú realizovať vysoký objem produkcie pri dodržaní špičkových kvalitatívnych parametrov. Hlavnými hodnotami, ktoré firma vyznáva, sú spoľahlivosť a krása nábytku. Tieto princípy sa firma snaží pretlmočiť do svojich výrobkov, ktoré zodpovedajú moderným estetickým hľadiskám a trendom v oblasti funkčného vybavenia kuchýň.

 

 

 


Diskusia k článku:

Hey just preferred to give you A fast heads up. The text within your put up appear to be operating from the display screen in Chrome. I’m unsure if this can be a format situation or some thing to try and do with World wide web browser compatibility but I thought I’d put up to Allow you understand. The format glance terrific although! Hope you receive the issue solved before long. Many thanks
Neregistrovaný - , 10.1.2023 05:57, margarette.hupp(`na`)googlemail.com
Great site! I found it when searching on Yahoo Information. Do you have any solutions on ways to get listed in Yahoo News? I’ve been hoping for a while but I in no way appear to get there! Numerous many thanks
Neregistrovaný - , 10.1.2023 06:35, elliott.teasdale(`na`)gmail.com
Spot on using this create-up, I Definitely feel that This great site requires a great deal additional consideration. I’ll in all probability be back yet again to go through by means of far more, thanks for the data!
Neregistrovaný - , 10.1.2023 07:19, derick.arthur(`na`)msn.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!