lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Výstava o režisérovi filmu Eyes Wide Shut mala úspech

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 8.7.2004
späť
Späť

Poslať
 

Nemecké filmové múzeum vo Frankfurte nad Mohanom má za sebou najúspešnejšiu výstavu v 20-ročnej histórii tejto inštitúcie. O exponáty z pozostalosti legendárneho filmového režiséra Stanleyho Kubricka prejavilo v uplynulých troch mesiacoch záujem rekordných viac ako 53.000 návštevníkov.

Výstava ponúkla päť rokov po náhlom úmrtí filmára po prvý raz jeho rekvizity a pracovné materiály. Múzeu sa podarilo vďaka kontaktom s režisérovou vdovou nemeckého pôvodu Christiane zostaviť unikátnu kolekciu, ktorú prezentovalo na celkovej výstavnej ploche 1200 metrov štvorcových v spolupráci so susedným Nemeckým múzeom architektúry.

Výstavu uvidí od 19. januára do 11. apríla 2005, teda sčasti počas Berlinale, aj hlavné mesto Nemecka Berlín a v období október-december 2005 i talianska metropola Rím. Rodák z New Yorku Stanley Kubrick bol najskôr mimoriadne aktívnym fotografom a neskôr veľkým stúpencom filmového umenia. Po viacerých dokumentárnych snímkach sa Kubrick prepracoval aj k nakrúcaniu hraných filmov, ktoré však hneď nebolo korunované úspechom.

Jeho neskoršie práce Spartakus, Lolita, Mechanický pomaranč, Barry Lyndon a predovšetkým 2001:Vesmírna odysea, mimoriadne vydarená adaptácia sci-fi románu Arthura C. Clarka, označovaná za jeden z najlepších filmov všetkých čias, ho však zaradili medzi najvýznamnejších filmových tvorcov XX. storočia. Samotný umelec, ktorý nakrútil aj slávne filmy ako Osvietenie alebo Olovená vesta, však za svoj najlepší film považoval vôbec poslednú snímku Eyes Wide Shut s Tomom Cruiseom a Nicole Kidmanovou z roku 1999.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!