lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Cárovné Kremľa 3/3

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 10.2.2004
späť
Späť

Poslať
 

Michail Gorbačov, veľký medzník v histórii. A jeho žena? Raisa Gorbačovová
Aj ona bola určitým medzníkom prvej dámy, vlastne v tom je ten zlom, lebo ona bola skutočnou „prvou dámou“ a zatiaľ aj poslednou.
S manželom sa spoznali v Moskve. On študoval práva a ona Lomonosovovu univerzitu. Bola ambiciózna a ctižiadostivá. Narodila sa im dcéra. Michail znovu pokračoval v štúdiu, teraz agronómiu a Raisa prednášala filozofiu na univerzite aj jemu.
Raisa bola typ, ktorý má vnútornú potrebu moralizovať a poučovať. Taktne sa na túto tému vyjadrila aj Nancy Reaganová. Bola silná osobnosť. Muži aj ženy sa na ňu dívali s odstupom. Mužom prekážalo, že vždy bola po boku manžela a politika bola stále považovaná za výlučne mužskú doménu. No a ženy zasa provokovala jej štíhla postava, zovňajšok a sebavedomie. To bolo niečo, čo sa dovtedy naozaj „nenosilo“.
Bohužiaľ, jej zdravie si od nej vybralo najväčšiu daň. Leukémia neúprosne ukrajovala z jej času. Michail bol pri nej až do poslednej chvíle. Vlastne až v tomto období jej bol sovietský ľud ochotný odpustiť a dívať sa na ňu inými očami.


Boris Jeľcin – medveď s cárskou korunou. A silná žena pri ňom? Manželka Naina a dcéra Taťjana Ďjačenková.
Bohužiaľ neslávne preslávený ruský prezident svojou láskou k alkoholu, pomaly ale isto strácal súdnosť vo svojom konaní. Ani na verejnosti sa v pití nekontroloval. Keď v súvislosti s pitím sa začali prejavovať ďalšie vážne zdravotné problémy, poriadky s Borisom urobila jeho vlastná dcéra – poradkyňa ruského prezidenta pre imidž.

Po jej vstupe na scénu zlé jazyky začali tvrdiť, že Taťjana za otca aj vládne. Vystrnadila z Kremľa všetkých otcových pätolízačov a dosadila novú mladú krv – biznismanov. Pred voľbami sa Boris učil ešte aj ako má hovoriť. Pod Taťjaninou taktovkou sa všetko úspešne podarilo, ale cenou za to bola operácia srdca.
S manželkou Nainou sa zoznámil počas štúdií. Bola veľmi skromná, nežná žena. Presný opak Jeľcina. Nikdy na verejnosti nebola v popredí, vždy bola tou, ktorú mal za sebou. Pri volebnej kampani sa zjavila po jeho boku. Možno aj to bol jeden z dôvodov, ktorý urobil taký vplyv na voličov. Popularita Jeľcina veľmi vysoko vzrástla.
Majú spolu dve dcéry, Jelenu a Taťjanu. Boris veľmi túžil po synovi, ktorého mu Naina nikdy nedala. Dcéra Taťjana keď sa po prvý raz vydala, nechala si svoje dievčenské meno ako náhradu  za to, že nemá syna. Keď sa jej narodil syn, dala mu meno Boris Jeľcin mladší.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!