lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Syna mať nebude

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 15.1.2003
späť
Späť

Poslať
 

Svetoznámemu tenoristovi Lucianovi Pavarottimu a jeho partnerke, ktorí čakali na narodenie svojich dvojičiek sa narodila iba dcérka. Syn pôrod neprežil a tak tenor ku svojim trom dcéram z prvého manželstva dostal od osudu ďalšiu. Zzdá sa, že vysneného syna sa už nedočká.

Tehotenstvo partnerky bolo sprevádzané komplikáciami už od začiatku a stav Nicoletty Mantovaniovej lekári stále monitorovali. V pondelok, v 31. týždni tehotenstva, sa rozhodli pre pôrod cisárskym rezom. Jedno z dvojčiat - chlapček - mal však prerušený prívod kyslíka skôr, ako sa k nemu dostali chirurgovia. Matka aj s dcérkou sú v poriadku, povedala hovorkyňa nemocnice St Orsola v Bologni Letizia Mainiová.
      Podľa lekárov Mantovaniová trpí ojedinelou gynekologickou chorobou, ktorú doteraz na celom svete zaznamenali len päťkrát. "Matke hrozili vážne komplikácie, napríklad vnútorné krvácanie," vyhlásil Dr. Luciano Bovicelli. Podľa jeho slov však ani ťažkosti a riziká tehotenstva pár neodradili.
      Keď Mantovaniová počala, oplodnené boli tri vajíčka, no embryá sa vyvinuli len z dvoch. Aj keď sa vyvinuli dve placenty, tretie nevyvíjajúce sa vajíčko - tzv. mola - tiež zostalo v maternici a ochromilo jej systémy vyživujúce embryá.
      Mantovaniová prišla v pondelok do nemocnice na pravidelnú prehliadku. Lekári neboli spokojní s jej stavom a po ďalších testoch sa rozhodli pre okamžitý pôrod cisárskym rezom.
      Jeden z najlepších tenoristov na svete, ktorého si všetci vážia najmä pre to, že sa mu podarilo priviesť k opere masy, bol v utorok pri partnerke v nemocnici, povedala Pavarottiho hovorkyňa Renata Meroniová. O maestrovej reakcii na smrť syna povedala: "Nepochybne to bol jeden z najhorších dní jeho života."
      Nenarodený syn zomrel skoro presne rok po tom, čo Pavarottimu vo veku 86 rokov skonala matka, ktorá najviac podporila jeho rozhodnutie stať sa operným spevákom. Mantovaniová, Pavarottiho niekdajšia sekretárka, kvôli ktorej sa po 37-ročnom manželstve rozviedol, bola zasa hnacím motorom pri oživovaní tenoristovej kariéry po operácii bedrového kĺbu v roku 1998.
      Dievčatko vážiace necelé dva kilogramy je prvým dieťaťom Mantovaniovej, ale už štvrtým potomkom 67-ročnej opernej hviezdy. 
                                                   Podľa TASR


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!