lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Je masturbácia normálna?

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 3.7.2002
späť
Späť

Poslať
 

,,Sebaukájanie je veľký učiteľ“ píše americká bojovníčka za práva žien a autorka mnohých kníh  Nancy Fridayová. A má absolútnu pravdu: sebaukájanie je nielen celkom normálne, ale má dokonca  aj hlboký zmysel, pretože nám pomáha lepšie sa zoznámiť s vlastným telom a ukázať partnerovi, čo sa nám páči a čo nie. Okrem toho nám pomáha zbaviť sa napätia, ktoré potom neprenášame do konfliktov a neznepríjemňujeme si následne život. Často je dobrá aj na to, že iba pri masturbácii zistíme, že sme schopné prežiť orgazmus.


Nedávna štúdia ukázala, že iba 26 percent žien má orgazmus pri sexe ,,skoro vždy“, zatiaľ čo pri  masturbácii ho dosiahne až 81 percent žien. Mnohé ženy majú aj napriek tomu zábrany uspokojovať sa samy. Dôvodom je naša výchova, ako aj tabuizovanie masturbácie, ktorá bola  ešte v minulom storočí označovaná za hriech. Pre deti nie je žiadne tabu dotýkať sa vlastného tela a hrať sa s pohlavnými orgánmi – táto hra im spôsobuje príjemné teplo. Lenže veľmi skoro sa stretnú so zákazom a ponaučením, že dotýkať sa tela ,,tam dolu“ sa nepatrí . V prípade malých dievčatiek sú tieto zákazy  podávané omnoho prísnejšie a nekompromisnejšie ako v prípade chlapcov. Niektoré kultúry dokonca načisto oberajú ženy o zdroj rozkoše: ženská obriezka, odborne klitorektómia, sa v Spojených štátoch praktizovala do konca 20. storočia a v Afrike dodnes. Vo vyspelých krajinách sa vedci už dávno zhodli v názore, že masturbácia je prospešná a medzičasom už existujú aj pornografické filmy určené výlučne ženám. Teraz by sme sa azda mali postupne naučiť o sebaukájaní aj  otvorene rozprávať.  Situácia je totiž taká, že o autoerotike sa nezhovárajú dokonca ani dôverné priateľky  a táto téma sa nediskutuje ani s gynekológom. Je to veľká škoda, pretože takto by sa téma masturbácií pomaly odtabuizovala. Mlčaním sa nič nezmení – podľa štúdií sa sexuálne uspokojuje sama každá druhá žena. Keby sa stala masturbácia bežnou témou, nestávalo by sa, že v ženskej vagíne uviaznu rôzne predmety a ženy by nemali problém zájsť do obchodu s erotickými pomôckami a kúpiť si vibrátor. Banány, uhorky, mrkvy, hoci sú používané celé tisícročia, môžu byť zdrojom nákazy, ale aj nešťastia..
V zbierke starých japonských povestí Koji Den nájdeme príbeh, ktorý sa údajne odohral v roku 769. Cisárovná Šokotu masturbovala pomocou batatu – hľuzy rastliny scorea batatas, ktorá bežne slúži ako potravina. Jedného dňa sa tento nástroj roztrhol na dve časti a jedna z nich ostala zasunutá hlboko v pošve. Privolaného lekára stráže omylom považovali za votrelca a usmrtili ho pri pokuse vniknúť do cisárovninej komnaty. Nešťastnej panovníčke nikto nepomohol, a tak čoskoro zomrela v príšerných bolestiach.
Z napísaného vyplýva, že aj v prípade masturbácie je najlepšia pomoc na konci našich ramien.

 


Diskusia k článku:

hehehe a este sa tak rozpravat o tom s patologmi hehehe
Neregistrovaný - , 3.7.2002 07:36
Neviem, či podobné praktiky majú aj zvieratá. Ja si myslím, že pocit slastia rozkoše človek naplno precíti len s partnerom opačného pohlavia. Keď si to robí sám, vlastne ukazuje na to, že je samotár a čudák. A napätia sa vám podarí zbaviť aj športom, kde naozaj netreba partnera. Podľa mňa, je to len ukážka toho, že dotyčný (á) nie je schopný si nájsť partnera, a nech sa nad sebou zamyslí.
Neregistrovaný - , 3.7.2002 09:49
Neznámy, 03.07.2002 , 09:49,to je otazka vyberu,ak partner nevyhovuje aj vtedy je cudak,za kazdu cenu?
Neregistrovaný - , 3.7.2002 09:55
Nemyslim si, ze clovek, ktory masturbuje, je samotar a cudak. Niekto ma mozno pocit hyperaktivity v sexe a ak nema nikoho staleho, to ma spat s kazdym? Absurdne. Radsej sa uspokojim sama, ako mat obavy z pohlavnych chorob...
Neregistrovaný - sara, 3.7.2002 11:42
sara a ak by pohlavne choroby neboli?
Neregistrovaný - , 3.7.2002 11:47
Čože??? ja tiež masturbujem a nevidím na tom nič zlé a partnerovi sa to tiež páči.:)
Neregistrovaný - Bellezza , 3.7.2002 11:58, bellezza(`na`)pobox.sk
Bellezza, to je tvoja vec a tvojho patrnera. Trvám na tom, čo som povedal o 9.49
Neregistrovaný - , 3.7.2002 13:19
trvam na tom, ze ty si nevies nájsť ani MENO!!!<br> nemasturbuj tu anonymne! choď si zašportovať a vypadni!
Neregistrovaný - známy, 3.7.2002 14:34
anonymita je zarucena uz ustavou :-)
Neregistrovaný - , 3.7.2002 21:07
Neznámy, nemôžeš nás už opustiť?
Neregistrovaný - , 4.7.2002 10:53
Zdá sa mi, že známy masturbujúci sú nejakí nervozni, nezdá sa Vám? Čím to asi je?
Neregistrovaný - , 4.7.2002 10:53
A nie je to jedno, či sa podpíšem sara alebo bellezza? Aj tak ste anonymné, a veď tu ide o názory, či nie?
Neregistrovaný - , 4.7.2002 11:05
Ak by pohlavne choroby neboli, ani tak by som masturbaciu nenazvala chorobou... je to vec kazdeho a nechapem, preco sa hadate... tolerancia!! ta chyba v tomto dnesnom svete najviac.
Neregistrovaný - sara, 4.7.2002 14:04
Je to vec kazdeho ci mu to prinasa uspokojenie a radost alebo nie. Nepovazujem sa za puritanku, ani ziadnu frigidku a napriek tomu nemam tieto potreby. Milovanie je pre mna vecou precitenia milovaneho partnera a nie strkanie cohosi kamsi.. :-)
Neregistrovaný - Vanesa, 9.7.2002 08:52
Vanesa, super!
Neregistrovaný - , 10.7.2002 14:35
nevedeli by ste mi poradit, ci z masturbacie vznikaju nejake zdravotne problemy? mne sa zda, ze mam po tom palenie. dakujem
Neregistrovaný - eva, 21.7.2005 16:58
Tieto rychle zavery z poloserioznych statistik ma uz fakt vytacaju... To fakt nikomu nenapadne ze ak polovica zien prizna ze masturbuje, tak to nemusi znamenat len ze (druha) polovica nemasturbuje, ale napriklad to, ze druha polovica zien: a) klame v prieskumoch b) nedokazu to priznat ani same sebe c) nevedia co to v skutocnosti znamena (napr. sa sprchuju, suchaju o vankuse alebo stlacaju stehna, ale pritom si myslia ze oni urcite nemasturbuju lebo "nestrkaju cohosi kamsi" ako to tu spomenula Vanesa)
Neregistrovaný - shch, 21.1.2008 23:35
masturbacia je suprova vec kazda zdrava žena by to mala robit poriadne a každy den
Neregistrovaný - , 30.8.2008 18:02
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!