lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 7 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 34 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 27. Február, , Dnes oslavuje Alexander
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vedomostný kvíz 11

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 20.3.2002
späť
Späť

Poslať
 

1. Odkiaľ pochádza kukurica?
a) z Mexika b) z Francúzka c) zo Španielska
2. Staroslovanský boh Perún bol bohom:
a) vojny b) hromu a blesku c) slnka
3. Čo je to spóra?
a) tropický plod b) národné jedlo Maroka c) výtrus
4. Hlavné mesto Austrálie?
a) Canberra b) Sydney c) Melbourne
5. Kto napísal zbierku Noc a samota (Nox et solitudo)?
a) A. Sládkovič b) P. O. Hviezdoslav c) I. Krasko
6. Čoho jednotkou je Pascal (Pa)?
a) tlaku b) ťahu c) sily
7. Vo filme Hriešny tanec hrali hlavnú úlohu P. Swayze a:
a) Jennifer Lopezová b) Jennifer Greyová c) Jennifer Anistonová
8. Kto namaľoval obraz Slnečnice?
a) V. van Gogh b) L. da Vinci c) E. Manet
9. Akým prielivom je oddelená Afrika od Európy?
a) Gibraltarkým b) Lamanškým c) Mozambickým
10. Čo je to marabu?
a) vták b) ovocie c) zelenina
11. Mosadz je zliatina medi a:
a) cínu b) zinku c) olova
12. Aké obratníky poznáme?
a) Rýb a Vodnára b) Barana a Býka c) Raka a Kozorožca
13. Kde pramení rieka Odra?
a) v Čechách b) v Nemecku c) V Poľsku


1.a
2.b
3.c
4.a
5.c
6.a
7.b
8.a
9.a
10.a
11.b
12.c
13.a
 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!