PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. |
|
|
Nedeľa, 13. Júl,
,
Dnes oslavuje Margita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Pekelné vajcia
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 1.3.2002 |
 Späť |
|
 Poslať |
|
|
8 vajec, 3 párky, 50 g štipľavého syra, 3 lyžice kyslej smotany, korenie, soľ. Omáčka: 1 lyžica mlieka, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 lyžice múky, 1 cibuľa, 1 a pol lyžice masti, mletá paprika, nadrobno nakrájaná zelená vňať, soľ.
Natvrdo uvarené ochladené vajcia očistíme a po dĺžke rozkrojíme na polovice. Žĺtky vyberieme. Párky očistíme, pomelieme (alebo nadrobno nakrájame) so žĺtkami a syrom, pridáme prísady a trochu kyslej smotany tak, aby bola plnka hustá. Všetko dobre rozmiešame. Bielok naplníme plnkou, každý jemne stlačíme, aby tvarom pripomínal puknutý gaštan v šupke. Naplnené vajcia dáme na misu a odložíme na teplé miesto, aby nevychladli. Príprava pekelnej omáčky: nadrobno nakrájanú cibuľu speníme, pridáme červenú papriku a múku. Cibuľovú zápražku rozriedime mliekom a stále miešame, kým nezačne hustnúť. Pridáme paradajkový pretlak a necháme zovrieť. Potom pridáme prísady, omáčku necháme prejsť varom a polejeme vajcia. Pred podávaním vajcia posypeme zelenou vňaťou. Podávame so zeleninovým šalátom.
Diskusia k článku:
|
|
|