lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 25 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 49 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 16. Január, , Dnes oslavuje Kristína
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vedomostný kvíz II.

  Spracoval(a) : Silvia Petrášová
Dátum : 16.1.2002
späť
Späť

Poslať
 

1. Kto vynašiel žiarovku?
a) Newton b) Edison c) Bell
2. Aká vysoká je Eiffelova veža?
a) 415 metrov b) 295 metrov c) 321 metrov
3.Kto je otcom hororu?
a) Steven Spielberg b) Alfred Hitchcock c) James Cameron
4. Kto vynašiel kníhtlač?
a) James Book b) J.A.Komenský c) Ján Gutenberg
5. Kto ako prvý  navrhol nohavicový kostým pre ženy?
a) Coco Chanel b) Christian Dior c) Yves Saint Laurent
6. Ako sa nazývajú pôvodní obyvatelia Austrálie?
a) Inkovia b) Aborigéni c) Kurdi
7. Kde bolo postavené prvé metro?
a) Londýn b) New York c) Paríž
8. Koho dielom je katedrála Sagrada Familia v Barcelone?
a)A. Mucha b) A. Gaudí c) L. da Vinci
9. Koľko stupňov Celzia má absolútna nula?
a) – 328,12 °C b) 0 °C c) –273,15 °C
10. Čo je to meióza?
a) choroba pečene b) redukčné delenie buniek c) očný zákal
11. Kedy bola objavená Amerika?
a) 1325 b) 1460 c) 1492
12. Ktorý štát v Južnej Amerike je najväčší?
a) Brazília b) Kolumbia c) Mexiko
13. Čo boli opídiá?
a) perzské mestské štáty b) keltské opevnené mestá c) malé rímske pevnosti


1.b
2.c
3.b
4.c
5.c
6.b
7.a
8.b
9.c
10.b
11.c
12.a
13.b
   
 

 

 


 


Diskusia k článku:

No, pani Petrášová, ešteže ste tu pre nás mužov dali nápovedu. Otázka č. 5 by bola pre väčšinu (možno pre všetkých) z nás nezodpovedateľná.
Neregistrovaný - Jan, 17.1.2002 09:22
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!