lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
CAMERON DIAZ - Je to celkom dobré, nie?

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 3.10.2000
späť
Späť

Poslať
 


Tridsiateho augusta 1972 sa v Long Beach v Kalifornii narodila Cameron Diazová sex symbol odchádzajúceho storočia, alebo ako vravia romantici druhá Brigitte Bardortová. Jej otec Emilio bol Kubánec. Pracoval ako predák v naftárskej spoločnosti a matka Nemka Billie bola obchodná sprostredkovateľka. Jej rodičia žijú dodnes spolu v tom istom dome, kde Cameron so svojou sestrou vyrastali v harmónii, v láskavej opatere matky a v salvách otcovho nákazlivého smiechu.
Od otca má španielske meno, od matky modré oči a blond vlasy / gény sa občas zbláznia / a od oboch staršiu sestru Chimene / tiež blondínku /, s ktorou si výborne rozumie. V jej rodine si zvykne vybúriť svoje materinské pudy pri varovaní synovca. Hoci si nikdy neplánovala život dopredu, už na základnej škole sa na karneval vychystala za hollywoodsku divu Mae Westovú, v topánkach na vysokých podpätkoch obvešaná šperkami. V šestnástich rokoch sa stala modelkou agentúry Elite. Cestovala a zarábala 2000 dolárov za deň. Bolo to „dosť dobré“, čo je heslo Cameron Diazovej a jej sestry, ale vedela, že celý život by to robiť nechcela, hoci postava kostlivca ju k tomu predurčovala. Najprv pózovala pre vplyvné módne časopisy a robila reklamu, neskôr patrila k obľúbeným modelkám Calvina Kleina, a nielen jeho. Tam získala sebavedomie, ale aj chuť ísť ďalej. Napríklad do Hollywoodu, hoci s filmom mala jedinú skúsenosť- film Indiana Jones a stratená archa s Harrisonom Fordom videla 40 razy. Napriek tomu sa zo žartu prihlásila do konkurzu na film Maska s Jimom Carreym. Presvedčiť hollywoodskych bossov, že vie nielen chodiť a usmievať sa, ale aj hrať, nebolo vôbec ľahké. Kamerové skúšky robila 12 razy a až vypchatá podprsenka za 35 dolárov jej pomohla k úspechu a podarilo sa jej získať úlohu Tiny Carlyleovej.
Bola na najlepšej ceste zažiariť a neskôr zrejme zhasnúť. Cameron si uvedomila, že bez vzdelania by pre ňu mohlo byť účinkovanie vo vysoko rozpočtových filmoch nebezpečné. Neprihlásila sa síce na školu, a rozhodla sa prijať niekoľko úloh v nezávislej filmovej produkcii – Posledný smiech, Ona, iba ona, Medové týždne bez ženícha, Hlava nad vodou. Hrať v nich bolo „dosť dobré“ .
Jej najväčším problémom je jej krása, ale súčasne je to aj jej najväčšia devíza. Medzi kolegami má titul „ čestného muža“ Vyrastala medzi futbalistami a tam sa dá o živote aj o cti naučiť všeličo. Dá sa tam získať aj schopnosť prekonať otravu alkoholom a nevzdať sa. Ničiť metlu ľudstva v hektolitroch a život žiť v intenzívnych škandáloch, ale aj to, že keď si človek povie dosť, tak to naozaj znamená dosť.
Keď sa opäť vrátila k veľkým štúdiovým filmom v úlohe Kimmy vo filme Svadba môjho najlepšieho priateľa, jediné, čo si precvičila, boli lícne svaly a úsmev. Nikto od nej pri Júlii Robertsovej neočakával, že by mala aj hrať, napriek tomu si ju obecenstvo všimlo.
Ani vo filme Extra život nedostala veľkú šancu prejaviť sa natoľko, aby ako jej o rok mladšia kolegyňa Gwineth Paltrowová, ktorá získala Oscara. Možno nie je problém vo výbere úloh, ale v tom, že kým Gwineth chodila s hviezdnym Bradom Pittom, Cameron žila s menej známym Mattom Dillonom a predtým s neveľmi známym režisérom Carlosom de la Torre. S obidvoma mužmi sa po niekoľko ročnej známosti rozišla kvôli vzájomným neverám. V roku 1998 konečne zažiarila v hlavnej úlohe v komédii
Niečo na tej Mary je a o rok neskôr v čiernej komédii Šesť pohrebov a jedna svadba. Aj keď sa Cameron nemohla sťažovať na nedostatok ponúk, jej život sa začínal podobať na veľkú pitku, ktorou sa začal tento film. Jednoducho nevedela žiť bez stabilného partnera. Prefarbila si vlasy na hnedo a venovala sa hlavne vymetaniu rôznych večierkov a konzumácii alkoholu, neuvedomujúc si, že o stálom partnerovi pri takomto životnom štýle nemôže byť ani reči. Neprajníci jej už veštili, že ju čaká čestné miesto na listine skrachovaných hollywoodskych hviezd alebo doživotné účinkovanie v nezávislých filmov s honorárom 500 dolárov za hlavnú úlohu. .
A potom prišla úloha v Charlieho anjeloch a dvanásť miliónový honorár za rolu. Bolo to päť rokov po jej vstupe do hereckej brandže. Dosť dobré, nie? Martin Scorsese ju obsadil do filmu Gangy New Yorku spolu s Leonardom diCapriom a doma ju čaká milujúci partner herec Jared Leto, s ktorým sa venuje takým prozaickým veciam ako sú varenie, prechádzky, rýchla jazda a starostlivosť o záhradku. Tej sa venuje najradšej. Len čo vykuknú prvé jarné lúče, spolu s priateľom nakúpia stovky kvetov a iného záhradného haraburdia a rýpu sa v zemi. Vyzerá to, akoby bola takmer dokonalou ženou. Napokon to o nej tvrdí aj Bobby Farelly, ktorý spolu s bratom Petrom režíroval jej slávny film Niečo na tej Mary je. „Cameron je naozaj takmer dokonalá žena, hrá golf ako profesionálka, jazdí na aute ako pilot F1, rozpráva vtipy, pri ktorých sa červenajú aj námorníci a v kartách vás vždy oberie o peniaze“ a jej bývalý partner Matt Dillon dodáva :“ a pritom má dobré srdce, nie je afektovaná a nikdy nejde cez mŕtvoly, miluje ľudí aj zvieratá a napriek blond vlasom jej to páli...

Keby nechodila všade neskoro, mohla by byť dokonalá.“


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!