lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 12 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Nedeľa, 25. Júl, , Dnes oslavuje Jakub
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zelenina na grécky spôsob

  Spracoval(a) : Jana Konečná
Dátum : 26.8.2005
späť
Späť

Poslať
 

SUROVINY:
4 malé mrkvy
4 malé okrúhlice
8 cibúľ
2 malé tekvičky
1 fenikel
4 malé artičoky
4 strúčiky cesnaku
1 polievková lyžica bieleho vínneho octu
5 polievkových lyžíc bieleho vína
3 šálky hydinového vývaru
15 zrniek koriandra
½ zväzku čerstvého koriandra
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
jemná soľ a hrubá nerafinovaná soľ Guérande

POSTUP:
Očistite a umyte mrkvu, okrúhlice a cibuľu. Tekvičky umyte a nakrájajte. Vrchné listy fenikla odstráňte a zvyšok nakrájajte na osem častí. Umyte artičoky tak, aby ostali konce stopiek a 2/3 listov okolo srdca. Zohrejte Zepter nádobu na najvyššiu teplotu, potom znížte. Pridajte trochu olivového oleja a všetku zeleninu aj s cesnakom nechajte podusiť, kým nepustí šťavu. Osoľte, okoreňte, pridajte biele víno a nechajte tekutinu vyvrieť na 1/3. potom vlejte biely vínny ocot a horúci hydinový vývar, nakoniec pridajte zrnká koriandra. Prikryté nechajte dusiť, až kým zelenina nezmäkne. Medzitým odrežte stonku z čerstvého koriandra a listy nakrájajte. Zeleninu na grécky spôsob servírujte vlažnú alebo studenú v plytkých tanieroch, ochutenú vývarom a pokvapkanú olivovým olejom, posypanú najemno nakrájaným koriandrom a okorenenú mletým čiernym korením.

Recept pre 4 osoby
Čas varenia – 20 minút
Celkový čas na prípravu – 45 minút


Zdroj: GURMÁN – kniha o varnom systéme Zepter


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!