lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 10 reakcií.
Včera pribudlo:
3 tém, a 51 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Streda, 27. Október, , Dnes oslavuje Sabína
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Bravčové stehno v kelovo-cestovom župane

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 30.5.2002
späť
Späť

Poslať
 

250g polohrubej múky, 1 lyžička soli, 2 lyžice oleja, 250g masla, 2 lyžice masla, 400g bravčového stehna, 6 veľkých kelových listov, 100g šalotky, 100g šunky, 4 lyžice smotany, 1 vajce, celé čierne korenie, 1 veľký plátok tučnej slaniny, 200g šampiňónov

Pri strednej teplote rozohrejeme olej. Mäso na ňom 8 minút dookola opekáme, osolíme a keď chladne, potierame vlastným výpekom. Kel vložíme do väčšieho množstva vriacej vody a počkáme, kým zmäkne. Potom ho prepláchneme studenou vodou a osušíme. Šalotku, šunku a šampiňóny nakrájame na kúsky. Šalotku speníme na 2 lyžiciach masla, pridáme huby a podusíme. Po vychladnutí pridáme aj šunku a premiešame so smotanou a vajcom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Natenko vyvaľkané cesto obložíme kelovými listami a plátkami slaniny. Rozotrieme hubovú masu, na ňu položíme opečené mäso a všetko spolu stočíme a otočíme spojom smerom dolu. Povrch poprepichujeme a pečieme v stredne rozohriatej rúre. Po dokončení necháme 15 minút odpočívať a potom krájame.
Cesto: Múku so soľou a maslo spracujeme do mrveničky. Pridáme 1/8 l vody, premiesime a vyvaľkáme na hrúbku asi 2 cm. Prikryjeme a uložíme na chladné miesto.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!