lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 10 reakcií.
Včera pribudlo:
3 tém, a 51 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Streda, 27. Október, , Dnes oslavuje Sabína
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vedomostný kvíz 20

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 21.5.2002
späť
Späť

Poslať
 

1. Ktorý z týchto hadov má najdlhšie očné zuby?
a) kobra b) vretenica c) štrkáč
2. Čo je zamat, damask a taft?
a) druhy hodvábu b) druhy vlny c) druhy bavlny
3. Aký šport začali v 14. storočí pestovať anglický lukostrelci?
a) kriket b) rugby c) futbal
4. Akej národnosti bol Krištof Columbus?
a) Talian b) Španiel c) Portugalec
5. Kto zapochyboval o názore, že Zem je stredom vesmíru?
a) R. Bacon b) M. Kopernik c) M. Bylica
6. Akého boha symbolizoval chrobák skarabeus?
a) boha slnka b) boha podsvetia c) boha vojny
7. Aký je vek Zeme?
a) 2600 mil. rokov b) 3600 mil. rokov c) 4600 mil. rokov
8. Čím sa zaoberá petrológia?
a) skúma olej b) skúma sopky c) skúma horniny
9. Koľko svalov priemerne využíva dospelý človek pri prechádzke?
a) 50 b) 100 c) 200
10. Kde sa nachádza najteplejšie miesto na svete?
a) v Afrike b) v Severnej Amerike c) v Južnej Amerike
11. Ktorá z uvedených disciplín sa zaoberá vznikom a vývojom človeka?
a) paleontológia b) antropológia c) psychotronika
12. Aká voda vyteká z gejzírov?
a) horúca b) studená c) vlažná
13. Ktoré Shakespearove dielo sa odohrávalo vo Verone?
a) Macbeth b) Romeo a Júlia c) Kráľ Lear


1.b
2.a
3.c
4.a
5.b
6.a
7.c
8.c
9.c
10.a
11.b
12.a
13.b
     


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!