Vrahovia lásky 2
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 16.11.2001 11:39
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Život - to sú samé kompromisy. Treba ich robiť neustále. A keď sa im aj tak nevyhnete, prečo by ste ich nemohli robiť s noblesou. Prinášame vám osem viet viet, ktoré zaručene vyvolávajú hádky. Tieto kľúčové vety znamenajú začiatok búrky, ktorá sa nezriedka končí zabuchnutím dverí. Zabudnite na ne!

1 NEHOVORTE: SPRÁVAJ SA AKO MUŽ!
Je to úder pod pás – doslova aj v prenesenom význame. Ak chcete svojho partnera pokoriť, vybrali ste si stopercentne účinný spôsob. Ak ste však mali v úmysle touto vetou dosiahnuť požadované správanie – nič z toho nebude. Muži sa často správajú ako trucovití malí chlapci. Môžete si byť isté, že teraz vám naschvál bude robiť proti vôli alebo – ešte horšie – bude hľadať príležitosť, ako si dokázať, že je stopercentný chlap / a môže to byť aj frajerka, alebo pretekárske auto na úkor rodiny.../

2 NEHOVORTE: MOJA MAMA MALA PRAVDU
Táto veta sa rovná vypovedaniu vojny. Vy so svojou mamou kontra váš partner. Ak vyrukujete s takouto ťažkou muníciou, počítajte s tým, že ani on sa nebude okúňať a pri najbližšej zvade sa môžete dozvedieť, že vaša mama vám pokazila manželstvo. Okrem toho, ak hľadáte oporu v slovách matky, iba zdôrazňujete svoju bezradnosť. Ak budú mamine komentáre všadeprítomné (v kuchyni, spálni aj na dovolenke), váš partner začne mať časom pochybnosti o tom, či sa oženil s vami alebo s vašou mamou.

3 NEHOVORTE: INÍ MUŽI...
Keď sú iní muži takí skvelí, prečo ste sa nevydali za niektorého z nich? Porovnávanie partnera s kamarátkiným priateľom alebo úžasným kolegom, nie je najlepší doping. Má skôr opačný efekt. Namiesto toho, aby motivoval vášho najdrahšieho k zmene správania, spôsobí, že váš milovaný začne dotyčného Ferka či Jožka úprimne nenávidieť a robiť zámerne všetko inak ako oni, alebo vám predhodí, že jeho asistentka Evička pečie lepšie ako vy .

4 NEHOVORTE: KEĎ SA TI TO NEPÁČI, MôŽEŠ ODÍSŤ
Ste si istá, že to chcete? S podobnými vetami zaobchádzajte opatrne, aby váš partner náhodou neposlúchol a dvere, ktoré mu ukazujete pri každej hádke, náhodou nezavrel navždy. Ak sa často vyjadrujete takto, nedávate svojmu partnerovi veľmi na výber. Keď bude súhlasiť s vašimi podmienkami, pokorí ho to, ak nie – ostáva mu iba odísť. Zväzok dvoch ľudí nie je boxerský zápas, neráta sa v ňom, kto koho koľkokrát pošle k zemi, ale to, ako často sa obom podarí dospieť ku kompromisu.

5 NEHOVORTE: ASPOŇ RAZ MI POMôŽ!
Je to zjavná provokácia a preto sa nečudujte, ak váš partner, dotknutý skrytým komentárom, zareaguje zlostne. Určite je presvedčený, že vám pomáha tak často, ako vie a po takýchto slovách sa urazí a nepomôže vám ani za nič – aj keby ste drhli dlážku rovno pod jeho nosom. Nedovolí mu to jeho urazená duša. Ak teda skutočne chcete, aby vám pomohol, nehaňte jeho predošlé úsilie. Možno nevie uvariť obed a neperie, ale určite sa vám snaží pomôcť v tom, čo dokáže.

6 NEHOVORTE: DAJ MI POKOJ, NESTARAJ SA
Môžete byť rozzúrená do biela a môžete sa v danom okamihu cítiť ako najnešťastnejší človek na svete, ale takto nehovorte. Muž sa môže cítiť odvrhnutý a nepremyslenými vetami na dlho zamknete dvere k porozumeniu. Ak v ťažkých chvíľach mužovi nedovolíte, aby bol pri vás, nečudujte sa, ak si za istý čas celkom prestane všímať vaše nálady.

7 NEHOVORTE: NEMôŽEM POČÚVAŤ TIE HLÚPOSTI, ČO ROZPRÁVAŠ Váš partner možno naozaj vždy nehovorí múdro ako z knižky, ale na druhej strane – prečo by sa aj on nemohol pomýliť? Rovnako ako vy. Umožnite mu vyjadrovať svoje názory (aj tie, ktoré nepovažujete za múdre). Zamyslite sa, či označiť jeho názory za ,,táraniny“ nie je dvojsečná zbraň. Pri najbližšej príležitosti môže on rovnakými slovami zareagovať na vaše mudrovanie.




©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.