Kúpa jazdeného vozidla - Vyhnite sa 5 najčastejším chybám!
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 27.1.2016 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pri kúpe jazdeného auta vždy zvažujeme veľa parametrov. Všetci sa však zhodneme na jednom: hľadáme výhodný kompromis medzi cenou a kvalitou. Ak plánujete kúpu „jazdenky“, vyhnite sa 5 najčastejším chybám, s ktorými sa môžete pri kúpe stretnúť. Pred kúpou kvalitného auta je vhodné nechať si ho preveriť po právnej a technickej stránke nezávislým odborníkom na jazdené vozidlá, akým je napríklad spoločnosť AUTOPORADCA.

Pri kúpe jazdeného auta vždy zvažujeme veľa parametrov. Všetci sa však zhodneme na jednom: hľadáme výhodný kompromis medzi cenou a kvalitou. Ak plánujete kúpu „jazdenky“, vyhnite sa 5 najčastejším chybám, s ktorými sa môžete pri kúpe stretnúť. Pred kúpou kvalitného auta je vhodné nechať si ho preveriť po právnej a technickej stránke nezávislým odborníkom na jazdené vozidlá, akým je napríklad spoločnosť AUTOPORADCA.

 

5 bodov, ktoré sa oplatí dodržať pri kúpe zánovného vozidla

Kúpa jazdeného auta je proces, ktorý začína výberom typu vozidla, prípadne preferovaných značiek a pokračuje preverením právneho a technického stavu. Ak vyberáte jazdeného „tátoša“, nezabudnite na týchto 5 bodov:

 

1. Reálny technický stav vozidla

·       Zatopené auto: Nejde iba o hrdzu či pleseň, ale najmä o správne fungovanie elektroniky. Všímajte si aj stopy piesku a bahna. Tiež nezabudnite natiahnuť bezpečnostné pásy na maximálnu mieru, pretože práve tu môžete pleseň nájsť.

·       Havarované a skladané auto: Preskúmajte nielen lak a rôzne nerovnosti na povrchu vozidla, ale aj spoje karosérie, ktoré sú už z výroby zakryté plastovým tmelom. Ak sú nerovné, hrboľaté či dokonca z iného materiálu alebo farby, boli opravované. Tiež sa zamerajte na zvary - podlahová plošina býva lisovaná ako celok, ak teda nájdete priečny zvar, práve sa pozeráte na „skladačku“.

·       Bezpečnostné prvky: Pri airbagoch si všímajte ich presný a tesný kryt a tiež kontrolku, ktorá musí zhasnúť nezávisle od iných kontroliek. Rizikom je tiež predošlá havária a následná oprava, preto si auto nechajte preveriť odborníkom - mechanikom, aby ste neboli vy a vaša rodina v ohrození.

2. Originalita vozidla

Skontrolujte identifikátory na vozidle (primárne VIN číslo) s údajmi na dokladoch. Tiež je potrebné prejsť miesta vo vozidle, ktoré potvrdzujú skutočný rok výroby auta. Napríklad, plastové diely majú vyrazený dátum výroby.

 

3. Najazdené kilometre

Skúste porovnať stav počítadla prejdenej vzdialenosti s vizuálnym opotrebením vozidla. Manipuláciou počítadla mohlo totiž dôjsť k znižovaniu („stáčaniu“) počtu prejdených kilometrov.

 

4. Právny stav vozidla

Určite je potrebné preveriť aj to, či auto nie je predmetom exekúcie, prípadne či pôvodný majiteľ vyplatil a ukončil lízing vozidla. Ak sa tak totiž nestalo, vozidlo je stále majetkom lízingovej spoločnosti. Tiež je vhodné preveriť, či auto nie je v databáze odcudzených vozidiel. Najhorším scenárom je, že vy ako nový „majiteľ“ prídete o auto aj peniaze.

 

5. Poraďte sa s nezávislým odborníkom, ušetríte čas a peniaze

Ak si netrúfate na preverenie vášho vyhliadnutého auta, zverte ho do rúk odborníkom na jazdené vozidlá, ktorí stoja na vašej strane. Profesionáli zo spoločnosti AUTOPORADCA preveria vozidlo z technickej aj právnej stránky a zistia tak reálny stav vášho budúceho vozidla.

Môžete si vybrať z 3 balíkov služieb:

  • Štartér: základne preverenie jazdeného vozidla
  • Kontrolka: detailné preverenie jazdeného vozidla
  • Kompletka: nájdenie a detailné preverenie jazdeného vozidla

Ceny balíkov služieb AUTOPORADCA začínajú už od 99 EUR.

Viac informácií nájdete na www.autoporadca.sk.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.