Objavte liečivú silu prírody v Nestville Parku
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 16.10.2014 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Navštívte Nestville Park v čase od 13. do 26. októbra 2014. Je tu pre Vás pripravená netradičná výstava liečivých rastlín a čajov. Výstava končí 26. októbra o 14:00 hod. autogramiádou s autorom knihy „Bylinkový receptár“ s Dionýzom Dugasom.

Navštívte Nestville Park v čase od 13. do 26. októbra 2014. Je tu pre Vás pripravená netradičná výstava liečivých rastlín a čajov.  Výstava končí 26. októbra o 14:00 hod. autogramiádou s autorom knihy „Bylinkový receptár“ s  Dionýzom Dugasom.

Liečivé bylinky používali už naše staré mamy. Liečili nimi všetky neduhy a problémy. Dokonca aj mladým dievčatám pomohli pri „očarovaní“ mládencov.  Prvé dôkazy o pestovaní liečivých rastlín siahajú do obdobia 4 tisíc rokov pred n. l. V 12. storočí pred n. l. vznikli aj biblické Mojžišove knihy s cennými radami, ako a načo sa používajú liečivé rastliny. Knihy zároveň hovorili o možnostiach prevencie.  Väčšina znalostí o účinkoch rastlín prenikala do Európy z Rímskej ríše. Pôsobili tu významní grécki lekári, a tak sa k nám dostali poznatky starogréckej a alexandrijskej lekárskej vedy.

V súčasnosti poznáme  vo svete asi 380 tisíc rastlinných druhov, z ktorých má až 15 tisíc liečivé účinky.   V Európe je známych okolo tisíc druhov liečivých rastlín, z ktorých sa približne osemsto používalo v ľudovom liečiteľstve. Viac sa o liečivých rastlinách dočítate v knižke Dionýza  Dugasa Bylinkový receptár. Receptár je sprievodca  vo svete liečivých bylín a  opisuje skoro 200 bylín, rozdelených podľa toho, čo liečia. Nájdete tu recepty na domácu liečbu najčastejších chorôb. Známy bylinkár opísal zber, spracovanie, uchovanie a  využitie jednotlivých bylín. Viac sa o knižke dozviete od samotného autora Dionýza Dugasa na autogramiáde, ktorá sa uskutoční 26. októbra 2014 o 14:00 hod. v Nestville Parku. Expozíciu tradičných ľudových remesiel nájdete v obci Hniezdne neďaleko Starej Ľubovne. Návštevníci spoznajú históriu, súčasnosť spracovania obilia, ale i neobyčajný drevený obraz, ktorý patrí k najväčším v Európe. Súčasťou autogramiády bude aj ochutnávka bylinných likérov  Tatra Balsam a bylinných čajov.

Tešíme sa na stretnutie s Vami.

 

Za Nestville Park sa vyjadril  František Strela, Manager of Nestville Park

 

 

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.