Bolesť a horúčka
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 30.7.2014 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pri akej bolesti je treba užiť liek a akú vysokú horúčku je potrebné zraziť? V prípade bolesti je to individuálne. Bežne dostupné voľnopredajné lieky sú schopné pomôcť pri slabej až stredne silnej bolesti. Užívanie liekov proti bolesti je individuálne, no vždy je potrebné dodržať odporúčané dávkovanie a dobu liečby.

Pri akej bolesti je treba užiť liek a akú vysokú horúčku je potrebné zraziť? V prípade bolesti je to individuálne. Bežne dostupné voľnopredajné lieky sú schopné pomôcť pri slabej až stredne silnej bolesti. Užívanie liekov proti bolesti je individuálne, no vždy je potrebné dodržať odporúčané dávkovanie a dobu liečby.

 

V prípade horúčky je to jednoduchšie. Za horúčku sa považujú až teploty nad 38 °C. Horúčka by sa mala liečiť pri teplotě nad 38,5 °C a je bezpodmienečne potrebné ju znížiť od 40 °C. Horúčka ako taká zvyčajne škodlivá nie je, môže byť len sprievodným príznakom infekcie a známkou, že telo s ňou bojuje. Niektorí lekári tvrdia, že vlastne aj vďaka nej telo bojuje s infekciou.

 

Ak je potrebné horúčku zraziť, existuje viacero spôsobov. Medzi účinné postupy, ako znížiť teplotu v domácom prostredí, patria aj studené obklady a zábaly, ako aj vlažná sprcha. Najmä sa odporúča trenie vlažnou špongiou. Vypotenie pod ťažkou perinou sa neodporúča, práve naopak, je potrebné zabezpečiť odvod tepla. Dôležitý je pitný režim, najmä bylinné čaje, ovocné a zeleninové šťavy alebo čistá a minerálna voda.

 

Ďalšou možnosťou je siahnuť do lekárničky po osvedčenom liečive. Na zníženie horúčky a zvládnutie bolesti sa hodí Paralen 500, ktorý je na trhu už desaťročia.

 

Paralen 500 je liek na vnútorné použitie. Obsahuje paracetamol. Pozorne si prečítajte písomnú informáciu pre používateľov a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.

 

 

SK.PAC.14.04.01



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.