Šéfkuchár Ľubomír Herko prezradí svoje kulinárske triky naživo
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 9.6.2014 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Jedlo a jeho príprava sa pre čoraz viac ľudí stáva nielen nutnosťou, ale aj veľkou záľubou. Food blogy venujúce sa najrôznejším receptom a kulinárskym nápadom sa tešia stále narastajúcemu počtu fanúšikov, rovnako sa zvyšuje počet záujemcov o školy varenia, či zájazdy zamerané na gurmánske zážitky. Na aktuálne trendy reagujú aj slovenské hotely, ktoré do svojej ponuky zaraďujú tzv. interaktívne varenie a kuchárske show vedené vlastnými šéfkuchármi.

Jedlo a jeho príprava sa pre čoraz viac ľudí stáva nielen nutnosťou, ale aj veľkou  záľubou. Food blogy venujúce sa najrôznejším receptom a kulinárskym nápadom sa tešia stále narastajúcemu počtu fanúšikov, rovnako sa zvyšuje počet záujemcov o školy varenia, či zájazdy zamerané na gurmánske zážitky. Na aktuálne trendy reagujú aj slovenské hotely, ktoré do svojej ponuky zaraďujú tzv. interaktívne varenie a kuchárske show vedené vlastnými šéfkuchármi.

Tematicky ladené  kulinárske eventy sú zaujímavé pre jednotlivcov aj firmy, ktoré si týmto spôsobom spestrujú napríklad svoje teambuildingové aktivity. Účastníci tak majú možnosť  zlepšovať si svoje zručnosti priamo pod vedením špičkového šéfkuchára.  Špeciálnu kuchársku show do svojej ponuky zaradil aj hotel Salamandra v Štiavnických vrchoch, kde pôsobí známy slovenský šéfkuchár Ľubomír Herko. 

„Inšpirovali nás predovšetkým naši hostia, ktorí sa často pýtajú na receptúry, postupy a možnosti, kde sa dá zohnať kvalitné mäso či iné ingrediencie. Často si pritom myslia, že všetko, čo majú na tanieri, musí byť výsledkom zložitej prípravy,“ hovorí Ľ. Herko, ktorému  sa počas jeho  kuchárskych show budú môcť hostia pozerať  priamo na ruky. Podľa jeho slov sú takéto aktivity v zahraničí už bežnou záležitosťou. „Naším cieľom nie je vyučovať teóriu, ale prostredníctvom vizuálneho a chuťového zážitku inšpirovať ľudí k tomu, aby si na kvalitnú gastronómiu trúfli aj sami. Varenie totiž môže byť  skvelým relaxom a zábavou, ak má človek zvládnuté určité postupy, či jednoduché triky. A práve tie sa dajú najlepšie naučiť  pri pozorovaní profesionálov,“ dodáva.

Najbližšie sa Live Cooking Show pod vedením Ľubomíra Herka bude  v hoteli Salamandra konať 11. júna 2014 a okrem prípravy štyroch jedál sa účastníci môžu od prítomného someliera naučiť aj to, ako s pripravenými pokrmami správne kombinovať vína. Viac informácií na www.salamandra.sk.

 

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.