Nová kolekcia NORNÄS s vôňou borovicového lesa
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 30.5.2014 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Preneste sa s kolekciou nábytku NORNÄS do švédskeho lesa. Nová kolekcia, ktorá je v predaji od apríla, prináša do domácnosti dizajnové kúsky z kvalitného neopracovaného borovicového dreva. Jednoduchými čistými líniami sa vracia ku koreňom IKEA, a zároveň vám dáva voľnú ruku, aby ste si jednotlivé kusy nábytku dotvorili podľa svojich vlastných predstáv.

Preneste sa s kolekciou nábytku NORNÄS do švédskeho lesa. Nová kolekcia, ktorá je v predaji od apríla, prináša do domácnosti dizajnové kúsky z kvalitného neopracovaného borovicového dreva. Jednoduchými čistými líniami sa vracia ku koreňom IKEA, a zároveň vám dáva voľnú ruku, aby ste si jednotlivé kusy nábytku dotvorili podľa svojich vlastných predstáv.

 

Kolekciu navrhlo súrodenecké duo Marianne a Knut Hagbergovci. „Chceli sme skĺbiť tradičný dojem zo severskej švédskej borovice a preniesť ju do budúcnosti pomocou moderného dizajnu. Preto sme každý kus navrhli v remeselnom štýle, vrátane detailov, ako sú skosené hrany a tradičné konštrukčné riešenie. Každý kus si môžete ďalej ľubovoľne upraviť pomocou farieb a moridiel,“ priblížili kolekciu súrodenci Hagbergovci.

 

Výsledkom je kolekcia, ktorá ponúka nekonečné množstvo riešení interiéru a nadčasový štýl, ktorý vydrží niekoľko generácií. NORNÄS predstavuje krásu a všestrannú využiteľnosť prírodného borovicového dreva. Vyznačuje sa jednoduchými líniami, surovým materiálom – svetlým drevom, ľahkosťou a variabilitou. Kolekcia NORNÄS predstavuje typický moderný škandinávsky štýl.

 

 

Príbeh NORNÄS začína v lese...

 

Výzvou tejto kolekcie bolo samotné borovicové drevo. „Pri použití tohto prírodného materiálu sme boli schopní dokonale využiť letokruhy a suky v dreve, vďaka ktorým sa stáva každý kus jedinečným,“ hovoria návrhári Hagbergovci.

 

„Všetky výrobky kolekcie NORNÄS sú vyrobené výhradne z dreva stromov rastúcich v ďalekých severských certifikovaných lesoch,“ hovorí Marcus Engman, hlavný dizajnér kolekcie.

 

„Začali sme výberom stromov z dobre kultivovaných a obhospodarovaných lesov. Navrhli sme taký spôsob rezu dreva, ktorý minimalizuje odpad a zároveň odhaľuje jedinečné vlastnosti každého kusa. Chladné škandinávske prostredie zaisťuje pomalý rast stromov
a vďaka nemu i veľmi odolné a pevné drevo. Preto sme mohli použiť dizajn, ktorý je ľahký
a vzdušný,“ dodáva Marcus Engman.

 

Kolekcia NORNÄS využíva neopracované drevo, ktoré si môžete sami nafarbiť alebo nalakovať a vytvoriť si tak svoj vlastný originálny kus nábytku. Súčasťou kolekcie je, napríklad, rám postele, komoda, knižnica, jedálenský stôl, lavica, odkladací stolík, vitríny či stojan na víno. Rovnako ako väčšina výrobkov IKEA bol nábytok kolekcie NORNÄS vytvorený v duchu demokratického dizajnu. Teda dizajnu dostupného všetkým.

 

Viac o tejto kolekcii sa dozviete na www.IKEA.sk



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.