Rekordný počet rodín na Míli pre mamu
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 12.5.2014 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Únia materských centier už po 11-ty krát zorganizovala najväčšiu oslavu Dňa matiek podujatím Míľa pre mamu. Zúčastnilo sa jej neuveriteľných 27 543 zaregistrovaných účastníkov na 61 miestach Slovenska a už tradične aj v Českej republike, Írsku a Srbsku. Míľa pre mamu má krásne a čisté posolstvo vzdať úctu ženám, ktoré sa príchodom dieťaťa do rodiny stávajú matkou. Byť mamou je výsada, ale aj zodpovednosť na celý život a práve v tento deň 10.mája 2014 si desiatky tisíc ľudí prešli symbolickú míľovú prechádzku, aby oslávili materstvo a vzdali úctu všetkým matkám bez rozdielu veku.

Únia materských centier už po 11-ty krát zorganizovala najväčšiu oslavu Dňa matiek podujatím Míľa pre mamu. Zúčastnilo sa jej neuveriteľných  27 543 zaregistrovaných účastníkov na 61 miestach Slovenska a už tradične aj v Českej republike, Írsku a Srbsku.  Míľa pre mamu má krásne a čisté posolstvo vzdať úctu ženám, ktoré sa príchodom dieťaťa do rodiny stávajú matkou. Byť mamou je výsada, ale aj zodpovednosť na celý život  a práve v tento deň 10.mája 2014 si desiatky tisíc ľudí prešli symbolickú míľovú prechádzku, aby oslávili materstvo a vzdali úctu všetkým matkám bez rozdielu veku.

 

Tvárou kampane Míľa pre mamu sa po prvýkrát stala speváčka a mamička dvoch detí Mária Čírová, ktorá sa s veľkou radosťou ujala aj vyhlásenia celoslovenských výsledkov na podujatí v Bratislave, kde celú akciu zavŕšila svojím koncertom.

Ako v Bratislave, tak aj v mnohých mestách a obciach Slovenska sa podujatie konalo pod záštitou primátorov a starostov, ktorí zablahoželali všetkým matkám a poďakovali sa organizátorkám  z materských a rodinných centier, ktoré celé podujatie pripravili.

Na základe oficiálnych výsledkov  sa zúčastnilo v Bratislave 2 814 zaregistrovaných účastníkov.

Veľký ohlas, najmä u deti mal v Bratislave aj nový maskot míľové slniečko, ktorý zahájil Míľu pre mamu.

 

„Verejná zbierka „Ďakujem, že si mama“, ktorej tvárou sa stala herečka Petra Polnišová bola tento rok venovaná na podporu kampaní, ktoré Únia materských centier organizuje pre svoje materské a rodinné centrá„ povedala PhDr. Soňa Holíková, riaditeľka Únie materských centier. 

 

Kúpou magnetky v tvare slniečka alebo zaslaním darcovskej SMS  podporíte kampane, na ktorých celoročne dobrovoľnícky pracujú ženy-matky. V materských a rodinných centrách vytvárajú bezpečné prostredie pre svoje deti, obohacujú život tisíckam matiek na rodičovskej dovolenke vytváraním komunitného spôsobu života, ponúkajú nespočetné  množstvo kreatívnych aktivít, kde matka môže zmysluplne tráviť čas so svojimi deťmi a benefitom sú vzdelávacie aktivity, ktorými sa ženy ľahšie uplatňujú na trhu práce po ukončení rodičovskej dovolenky.

Verejná zbierka sa počas Míle pre mamu konala takmer vo všetkých mestách a bude pokračovať až do konca roka 2014. Únia materských centier týmto ďakuje za vašu podporu. 

 

Srdečné poďakovanie patrí aj všetkým našim partnerom a mediálnym partnerom, ktorí akciu podporili.

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.