Desatoro grilovania hermelínov
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 10.4.2014 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Na grilovanie používajte špeciálne grilovacie balíčky. Hermelíny, ktoré sa v nich nachádzajú sú vhodné na úpravu pri vysokých teplotách a obsahujú aj vhodné korenie alebo omáčku.

Desatoro grilovania hermelínov

1.        Na grilovanie používajte špeciálne grilovacie balíčky. Hermelíny, ktoré sa v nich nachádzajú sú vhodné na  úpravu pri vysokých teplotách a obsahujú  aj vhodné korenie alebo omáčku.

2.        Hermelíny pred grilovaním nerozkrajujte ani nenapichujte, pri zvýšenej teplote by mohli popraskať a vytiecť skôr, než budú hotové.

3.        Hermelíny je vhodné grilovať zabalené v alobale, máte tak istotu, že vám nevytečú do grilu. Pokiaľ chcete grilovať Hermelíny len tak na rošte, je lepšie ich aspoň podložiť kúskom alobalu.

4.        Nepoužívajte pôvodnú syrovú fóliu, tá nie je vhodná na grilovanie, pretože ide o kombináciu hliníku, vosku a papiera. Ideálny je klasický alobal.

5.        Hermelíny grilujte pri strednej teplote. Syr sa tak krásne prepečie, kôrka nebude spálená (ako pri vysokej teplote) a vnútro syra nezostane surové (ako pri nízkej teplote).

6.        Hermelín pred grilovaním zľahka potrite olejom, prípadne zmesou oleja a korenín (byliniek, cesnaku, citrónu…). Kôrka bude po grilovaní vláčnejšia a marináda tak dodá syru špeciálnu príchuť.

7.        Pokiaľ Hermelíny grilujete spolu s nejakou zmesou (zelenina, ovocie) navrchu, zakryte ju pred zabalením kúskom papiera na pečenie. Touto stranou potom dajte hermelín na gril a v polovici grilovania hermelín otočte.

8.        Pokiaľ máte gril bez veka, je dobré syry počas grilovania otáčať, aby boli prepečené rovnomerne. Pri grile s vekom to nie je potrebné.

9.        Ku grilovaným Hermelínom sa hodia rôzne omáčky, napríklad brusnicová, barbecue, mexická, slivková...

10.    Grilovanie je zábava, preto si ho užite s rodinou či priateľmi, s dobrým pitím a dobrou náladou.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.