Opité vajcia
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 15.4.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Do silikónovej formy vlejte rozpustenú bielu čokoládu a po vychladnutí pomocou štetca nastriekajte tmavou čokoládou škvrnky.

Na  6 kusov

 

Ingrediencie:

200 g bielej čokolády

50 g tmavej čokolády

 

Na náplň:

250 ml mlieka

60 g kukuričného škrobu

80 g kryštálového cukru

1 vanilkový struk

200 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

80 ml vaječného likéru

 

Postup:

Do silikónovej formy vlejte rozpustenú bielu čokoládu a po vychladnutí pomocou štetca nastriekajte tmavou čokoládou škvrnky.

 

Mlieko priveďte do varu spolu s cukrom a dužinou z vanilkového struku, potom pridajte škrob a dobre prevarte. Zložte zo sporáka a šľahajte, kým masa nevychladne. Po vychladnutí zašľahajte tuk Hera maslová príchuť.

 

Hotový krém nastriekajte pomocou vrecúška do čokoládovej škrupinky. Stred škrupinky nechajte voľný pre náplň – vaječný likér.

 

Tip: Ak nemáte silikónové formy, môžete si pomôcť vareškou alebo naberačkou obalenou vo fólii.

 

 

 

 

 

 

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.