Nadácia pre deti Slovenska podporuje Deň bezpečnejšieho internetu 2014
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 11.2.2014 00:00
Kategória : Rodina
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

„Vytvorme spolu lepší internet“ je motto tohtoročného medzinárodného Dňa bezpečnejšieho internetu, ktorý je vyhlásený na utorok 11. februára 2014. K iniciatíve medzinárodnej siete INSAFE, ktorá je organizátorom dňa, sa pripája aj Nadácia pre deti v rámci projektu Online generácie.

 „Vytvorme spolu lepší internet“ je motto tohtoročného medzinárodného Dňa bezpečnejšieho internetu, ktorý je vyhlásený na utorok 11. februára 2014. K iniciatíve medzinárodnej siete INSAFE, ktorá je organizátorom dňa, sa pripája aj Nadácia pre deti v rámci projektu Online generácie.

Aktivity v rámci realizovaného dňa majú za cieľ podnietiť bezpečnejšie a zodpovednejšie používanie online a mobilných technológií predovšetkým začínajúcimi a mladými užívateľmi. Spolu s Nadáciou pre deti Slovenska sa k podpore tohto dňa pripojí aj 40 základných a stredných škôl na Slovensku, t.j. celkom 80 pedagógov a 3 200 žiakov /Bratislava, Detva, Hriňová, Považské Podhradie, Michalovce, Vrútky, Korňa, Považská Bystrica, Pruské, Poprad, Humenné, Zvolen, Tŕnie, Diviaky nad Nitricou, Vígľaš, Závadka nad Hronom, Horná Súča, Kvačany, Brezno, Šumiac, Valča, Levice, Jur nad Hronom, Dolná Lehota, Pružina, Rohožník, Kriváň/.

Počas zajtrajšieho dňa sa budú na školách realizovať diskusie so žiakmi, výtvarné či literárne aktivity, v ktorých žiaci dostanú priestor pomenovať príjemné i nepríjemné skúsenosti s internetom.

V rámci výtvarných aktivít môžu vyjadriť svoj názor na tému bezpečnejšieho internetu rôznymi spôsobmi, môžu nakresliť ich pohľad na internet, ako by ho radi používali; vymyslieť ako by internet vylepšili a toto svoje vylepšenie nakresliť či odfotiť; alebo môžu odfotografovať jedinečné veci, ktoré internet nedokáže nahradiť (k fotografiám je potrebné pridať i vysvetľujúci komentár). Pri výbere literárnych aktivít bude úlohou žiakov napísať úvahu alebo esej a zamyslieť sa v nich nad tým, ako urobiť internet lepším miestom, alebo napísať, čo na internete chýba a čo by tam nemuselo byť.

Uzávierka najlepších prác je vyhlásená na 28.2.2014. Inšpiratívne a zaujímavé práce uverejní Nadácia pre deti Slovenska na svojej na web stránke www.nds.sk a na facebooku.

Projekt Online generácie realizuje Nadácia pre deti Slovenska v spolupráci s partnermi (portálom PC revue a Asociáciou S. Kovalik – škola pre 21. storočie a za finančnej podpory spoločnosti E&Y). V rámci tohto projektu si kladie za cieľ prostredníctvom edukácie pedagógov i študentov základných a stredných škôl zvýšiť povedomie o nástrahách internetu, hrozbách i rizikách spojených s užívaním internetu a sociálnych sietí; chce deti, malých ľudí, rodičov i učiteľov naučiť pozitívne a zmysluplne využívať možnosti internetu; chrániť sa pred nevhodným obsahom a dodržiavať etické normy. Súčasťou projektu by mal byť edukačný portál,


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.