Aj angličtina pre deti má prinášať viditeľné výsledky
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 7.9.2013 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ak svoje dieťa prihlásite do jazykovej školy už v ranom veku, dávate mu nielen dar druhej reči, ale aj náskok, ktorý ocení po nástupe do školy. Lingvisti a vývinoví psychológovia sa totiž zhodujú, že na dokonalé a prirodzené zvládnutie druhého jazyka je s výučbou ideálne začať čo najskôr. Vyberte si kurz, na ktorom sa vaša ratolesť preukázateľne zaradí k tým najlepším!

Ak svoje dieťa prihlásite do jazykovej školy už v ranom veku, dávate mu nielen dar druhej reči, ale aj náskok, ktorý ocení po nástupe do školy. Lingvisti a vývinoví psychológovia sa totiž zhodujú, že na dokonalé a prirodzené zvládnutie druhého jazyka je s výučbou ideálne začať čo najskôr. Vyberte si kurz, na ktorom sa vaša ratolesť preukázateľne zaradí k tým najlepším!

 

Približne do siedmeho roku života sa podľa vedcov všetky jazykové vnemy ukladajú na rovnaké dráhy v mozgu, takže naučiť sa cudzí jazyk pre dieťatko znamená to isté, ako osvojiť si jazyk materinský. V ideálnom prípade odborníci odporúčajú začať s výučbou ešte pred tretím rokom života. Prieskumy tiež ukazujú, že osvojenie si druhého jazyka odmalička má pozitívny vplyv nielen na neskorší školský prospech, ale aj celkové mentálne schopnosti dieťaťa.

Tieto poznatky využila aj britská lingvistka a pedagogička Helen Doron pri vyvíjaní systematickej a nadväzujúcej učebnej metódy vhodnej pre deti už od troch mesiacov. Začať s ňou však môžu deti v každom veku a na kurzoch Helen Doron pokračujú až do veku 18 rokov. Pre najmenších študentov je dokázateľne najúčinnejším spôsobom učenia sa hra, tá je preto pri metóde materinského jazyka Helen Doron aj hlavným prostriedkom výučby. Žiačikovia si v malých skupinkách osvojujú jazyk interaktívnou formou prostredníctvom pesničiek, riekaniek, pohybu,  divadla,  kreslenia, či  rôznych podnetných hier. Ak deti začnú s výučbou včas, krátko po nástupe do školy môžu mať dôkaz o svojich jazykových schopnostiach už dokonca „na papieri“.

„Efektivitu našich kurzov potvrdzuje nielen spokojnosť žiakov Helen Doron vo viac než 30 krajinách sveta, ale najmä vynikajúce výsledky našich študentov v rámci medzinárodného testovania,“ hovorí Mgr. Katalin Deák, ktorá je na Slovensku hlavnou metodičkou Helen Doron English. Práve od tohto roka jazykový program Helen Doron Early English ponúka aj u nás už najmenším žiakom možnosť zložiť prestížnu cambridgeskú skúšku.

Cambridge Exams ako vklad do života

Výhodou tejto možnosti je, že dieťa si môže svoj postup v učení angličtiny overiť v známom prostredí kurzov Helen Doron a na test ho starostlivo pripravia lektori, ktorých už dôverne pozná. Cambridgeské skúšky YLE (Young Learners Exam) mu pritom umožnia získať medzinárodne uznávaný certifikát, ktorý po celom svete skladajú státisíce detí.

„Žiaci Helen Doron sa v testoch YLE môžu pochváliť úžasnými výsledkami, najmä v časti zameranej na rozprávanie. V nedávnom testovaní v Českej republike až 80% našich študentov touto časťou skúšky prešlo s plným počtom bodov, čím celosvetový priemer prekonávajú o takmer 20%!“ hovorí Katalin Deák.

Vynikajúce výsledky deťom pritom nielen upevňujú vieru vo vlastné schopnosti a motivujú ich v ďalšom štúdiu. Ak sa totiž dieťa s renomovaným testovaním zoznámi už v nižšom veku, neskôr nebude mať stres a problém získať aj cambridgské jazykové certifikáty vyššej úrovne. Jazykové skúšky deťom dávajú do života skvelý základ, ktorý im pomôže pri uchádzaní sa o zahraničné pobyty či brigády, pri prijímačkách na školy, či neskôr aj pohovore do zamestnania. Na niektorých školách už dnes cambridgeské certifikáty uznávajú aj ako náhradu maturitnej skúšky z angličtiny. Urobte teda rozhodnutie, za ktoré sa vám vaša ratolesť raz nepochybne poďakuje a darujte jej už dnes náskok do sveta plného konkurencie a výziev. O tom, že na angličtinu nikdy nie je príliš skoro, sa môžete zadarmo presvedčiť aj na ukážkovej hodine v najbližšom centre Helen Doron.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.