Prípad VENDÉTA
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 17.7.2013 00:00
Kategória : Knihy
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Dnes, vo svetle špeciálnych justičných procesov s organizovaným zločinom, sa nám prostredníctvom médií vynára mozaika fungovania slovenského podsvetia. Je zložená z výpovedí, svedectiev a obvinení! To sú fakty, ale akú chuť má samotná atmosféra prostredia, do ktorého jedni padajú náhodne a druhí zámerne? To sa z médií nedozvieme, zato existujú na Slovensku autori, ktorí nám túto priamu skúsenosť dokážu sprostredkovať.

Dnes, vo svetle špeciálnych justičných procesov s organizovaným zločinom, sa nám prostredníctvom médií vynára mozaika fungovania slovenského podsvetia. Je zložená z výpovedí, svedectiev a obvinení! To sú fakty, ale akú chuť má samotná atmosféra prostredia, do ktorého jedni padajú náhodne a druhí zámerne? To sa z médií nedozvieme, zato existujú na Slovensku autori, ktorí nám túto priamu skúsenosť dokážu sprostredkovať.

Súčasťou každej významnej organizovanej skupiny sú príjmy z výroby, distribúcie a predaja drog. Ruka v ruke kráčajú s drogami aj obchod s prostitúciou, prepady, vlámania a krádeže. A občas ide aj o život.

 

Autor, vystupujúci pod pseudonymom Michal Čierny, sa v tomto prostredí pohybuje roky. Na začiatku svojej kariéry chcel byť scenáristom, no potom ho osud zavial na stranu zákona. Aj preto jeho debutový román Prípad Vendéta (TATRAN) je inšpirovaný priamo kriminálnym prostredím hlavného mesta a bez servítky ho sprostredkúva v nahej realite. A tá je mrazivá, aspoň pre tých, ktorým je problematika drogovej závislosti a každodenná kriminalita vzdialená, pre iných je mementom vlastného zlyhania, či zlyhania svojich blízkych, a potom sú tu organizátori a tí dobrí.

 

Tak či onak, ide o veľmi zaujímavý slovenský ,,detektívny“ román, ktorý zo zvedavosti prečítate na jedno posedenie. Ak sa ho chystáte chytiť do ruky či pribaliť na dovolenku, tak len dodávame, že: Kniha, ktorú sa chystáte čítať, je fikcia, aj keď jej základná myšlienka bola inšpirovaná skutočnými udalosťami. Okolnosti príbehu a charaktery postáv boli zámerne zmenené. Akákoľvek podobnosť s reálnou udalosťou, či so žijúcimi, prípadne mŕtvymi osobami, je čisto náhodná!



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.