Smotanové zemiaky
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 18.6.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Spôsob grilovania: nepriamy stredne silný žiar (175-230 ° C)

Spôsob grilovania: nepriamy stredne silný žiar (175-230 ° C)

Čas grilovania: 30 minút

 

800g zemiakov

3 strúčiky cesnaku

200g nastrúhaného syra

250ml smotany

Soľ, korenie

 

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Zapekaciu misku vymastíme olejom a navrstvíme prvú vrstvu zemiakov. Osolíme, okoreníme a posypeme nastrúhaným syrom. Poukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov a celý postup opakujeme, kým nie je miska plná. Potom zalejeme smotanou ochutenou roztlačeným cesnakom a povrch posypeme zvyšným strúhaným syrom. Vložíme do rozohriateho grilu a zapekáme nepriamou metódou, kým povrch nezozlátne.

 

Recepty Weber odporúča Zdeněk Pohlreich!



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.