Topánky, ktoré by sa mali túto sezónu objaviť vo vašom botníku
Autor(ka) : Gab
Dátum a čas : 25.2.2013 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Milujete nákupy topánok, váš botník už praská vo švíkoch, ale aj tak máte pocit, že nemáte čo nosiť? Alebo naopak neustále striedate dva páry topánok, pretože tie predsa na jednu sezónu stačia? Tak, ako by ste mali mať vo svojom šatníku

Milujete nákupy topánok, váš botník už praská vo švíkoch, ale aj tak máte pocit, že nemáte čo nosiť? Alebo naopak neustále striedate dva páry topánok, pretože tie predsa na jednu sezónu stačia? Tak, ako by ste mali mať vo svojom šatníku "povinné" modely, ako sú večerné šaty alebo džínsy, tak aj váš botník by mal obsahovať obuv, ktorú naozaj potrebujete. Poradíme vám, aké topánky by vám v nadchádzajúcej sezóne nemali vo výbave chýbať.

Pohodlná obuv do práce a von

Mať doma 10 topánok na ihličkovom podpätku vyzerá na pohľad pekne, ale nie je to veľmi praktické. Vo svojom botníku by ste mali mať aspoň dvoje pohodlné topánky do práce, v ktorých dokážete dobehnúť autobus a po celý deň sa v nich budete cítiť pohodlne. Ak svoje obľúbené "ihličky" predsa len neoželiete, tak si v práci nechajte jedny topánky na prezutie. "Ideálne sú napríklad balerínky. Dajte si v nich ale pozor na dlhé vychádzky, pretože plochá podrážka nie je na dlhé túry ideálna," hovorí Alena Langová zástupkyňa značky CCC. Na dlhšie prechádzky sú vhodné napríklad minimalistické plátené tenisky s pevnou podrážkou, ktoré tento rok oslavujú veľký módny comeback. K ležérnej mestskej móde si môžete tiež obuť členkové tenisky na kline, ktoré sú pohodlné a nechýba im vtip.

Do spoločnosti

Jeden pár slušných topánok by mala mať vo svojom botníku aj najväčšia milovníčka športového štýlu. Nikdy neviete, kedy nečakane pôjdete do divadla alebo na honosný večierok. Zháňať potom lodičky na poslednú chvíľku nie je práve príjemné. "Ak do spoločnosti chodíte minimálne, kúpte si neutrálne čierne topánky, ktoré sa budú hodiť k väčšine farieb," dodáva Alena Langová z CCC. Tento rok sa opäť do módy vrátil lesk, takže sa nebojte spoločenskej obuvi v lakovaných farbách alebo s metalickými povrchmi zlatej a striebornej farby.

Športu zdar!

Aj ten najväčšie milovníčky elegancie by mali mať doma aspoň jedny športové tenisky. Ak chodíte behať, tak si určite kúpte tie, ktoré majú tlmiacu podrážku, aby ste si pri behu nezničili kĺby. Topánky si kupujte radšej v popoludňajších hodinách, kedy je noha unavenejšia a má tendenciu upúchať. Môže sa ľahko stať, že topánky, ktoré si kúpite ráno, vám budú večer trošičku menšie a to by práve pri športovej obuvi mohol byť nepríjemný problém. Ak sa vám zapáčili tenisky určené pre pánov, tak pri nákupe opatrne. Pánske topánky sú ťažšie a ženám neponúkajú pri športe dostatočné tlmenie, pretože nezodpovedajú ich váhe.

Sezónna obuv

Vo svojom botníku by ste mali samozrejme mať aj miesto pre horúce módne trendy. Počas tohtoročnej sezóny neprehliadnite moderné jarné čižmy z priedušných materiálov, ktoré sa hodia do chladnejších jarných a letných dní. Zaobstarať by ste si mali aj jeden kúsok v neónovej farbe jako je žltá, zelená alebo oranžová. Na leto si kúpte balerínky alebo lodičky s námorníckymi pruhmi, pretože námornícky dezén na dámskej obuvi tento rok jednoznačne frčí.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.