Zimná dovolenka ? Jedine v kontaktných šošovkách
Autor(ka) : lenka
Dátum a čas : 4.2.2013 02:02
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pokiaľ nosíte okuliare a patríte k milovníkom zimných športov, uvítate možnosť športovať s kontaktnými šošovkami. Predovšetkým u športov ako lyžovanie alebo snowboard, kedy je potrebné nosiť lyžiarske okuliare, sú kontaktné šošovky skvelým riešením.

Pokiaľ nosíte okuliare a patríte k milovníkom zimných športov, uvítate možnosť športovať s kontaktnými šošovkami. Predovšetkým u športov ako lyžovanie alebo snowboard, kedy je potrebné nosiť lyžiarske okuliare, sú kontaktné šošovky skvelým riešením.

Podľa potrieb je možné kontaktné šošovky nosiť každý deň alebo len príležitostne. Pre príležitostné nosenie – ako doplnok k okuliarom, na šport, voľno časové alebo spoločenské aktivity – sú ideálne jednodenné šošovky, teda šošovky na jedno použitie.  O jednorazové šošovky sa nemusíte starať a čistiť ich. Každý deň si vezmete nový pár šošoviek, ktorý na konci dňa jednoducho z očí vyberiete a vyhodíte.  Preto sú obľúbeným variantom na dovolenky, nie je treba so sebou voziť roztoky pre starostlivosť o kontaktné šošovky.

Kontaktné šošovky DAILIES® AquaComfort Plus®jednodenné kontaktné šošovky s unikátnou zvlhčujúcou technológiou. Zvlhčujúce zložky sa uvoľňujú s každým žmurknutím, vďaka tomu sú tieto šošovky pohodlné po celý deň. Navyše je do roztoku, v ktorom je šošovka uchovávaná, pridaný lubrikant. Tým sa zvyšuje pohodlie bezprostredne po aplikácii. Môžete športovať bez zábran a strachu o svoje okuliare a užiť si každú chvíľu naplno.

Výhody kontaktných šošoviek  pri športovaní v zime

·         PERIFÉRNE VIDENIE: Oproti klasickým okuliarom vám kontaktné šošovky poskytnú presnú zrakovú korekciu v celom zornom poli, vidíte ostro pohyby ostatných lyžiarov okolo seba.

·         VOĽNOSŤ: Pod lyžiarskou helmou môžu okuliarové rámy tlačiť, prípadne sa nevhodne posúvať z nosa. Pri zmenách teploty sa môžu okuliarové skla zahmlievať. K týmto komplikáciám  so šošovkami nikdy nepríde.

·         EKONOMICKÁ VOĽBA: Lyžiarske okuliare, ktoré sú dioptrické, a majú ochranný UV filter, sú drahšie než jedno balenie šošoviek, šošovky navyše môžete použiť pre akúkoľvek inú príležitosť, nie len šport

·         BEZPEČNOSŤ: Pri páde sa kontaktné šošovky nerozbijú, k čomu pri športovaní v okuliaroch môže dôjsť

Ako  začať s kontaktnými šošovkami?

Používanie kontaktných šošoviek je jednoduché a pri dodržiavaní pokynov od očného špecialistu úplne bezpečné. Majte však na pamäti, že pred prvým vyskúšaním či zmene druhu kontaktných šošoviek  je nevyhnutné navštíviť očného lekára alebo optometristu v očnej optike, ktorý vám zmeria zrak a odporučí vhodné kontaktné šošovky presne pre vás. Pravidelná návšteva očného špecialistu aspoň 2x ročne by sa mala stať pravidlom.

Ani kontaktným šošovkám sa nevyhol nástup internetových obchodov. Musíme však upozorniť všetkých nakupujúcich na internete, že by mali aspoň 1x za pol roka vyhľadať svojho očného špecialistu a nechať si vyšetriť zrak! Výber vhodných kontaktných šošoviek je vždy nutné konzultovať s očným lekárom alebo  optometristom.       



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.