Módna prehliadka inšpirovaná ľudovou kultúrou
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 23.1.2013 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Šaty a šperky z dielne módnej návrhárky Ľubici Poncik mali úspech. Takto môžeme zhodnotiť prehliadku, ktorá sa konala vo štvrtok večer vo Dvorane Ministerstva kultúry SR ako súčasť podujatia Kruhy na vode.

Šaty a šperky z dielne módnej návrhárky Ľubici Poncik mali úspech. Takto môžeme zhodnotiť prehliadku, ktorá sa konala vo štvrtok večer vo Dvorane Ministerstva kultúry SR ako súčasť podujatia Kruhy na vode.

 

Textilná a odevná dizajnérka Ľubica Poncik sa hlási k tradíciám a slovenskej ľudovej výšivke. Využíva pritom moderné technológie a jej modely získavajú súčasný až nadčasový ráz. Modelky, medzi ktorými bola Miss Slovensko z roku 2005 Ivica Sláviková, predstavili jedinečné odevy v topánkach CCC.  

 

´

Ľubica Poncik vyštudovala Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave, odbor úžitkové umenie, špecializáciu textil. Práce prezentovala na predajných výstavách a prehliadkach v Čechách, Francúzsku, Belgicku, Nemecku, Rakúsku i Taliansku. Niekoľkokrát bola jej tvorba ocenená na súťaži Kruhy na vode organizovanej ÚĽUVom.

Svojou tvorbou sa hlási k tradíciám a slovenskej ľudovej výšivke. Využíva moderné technológie, čím jej modely získavajú súčasný až nadčasový výraz. Na odevy aktuálnych strihov aplikuje formou sublimačnej potlače tradičné ľudové motívy, najmä určité typy plnej a plastickej výšivky. Využíva tiež tradičné techniky výroby textilu a odevov: háčkovanie, paličkovanie a pletenie.  

Niekoľko rokov aktívne spolupracuje so šperkárkou Hany Horbanovou Kašičkovou, s ktorou tvorí pod spoločnou značkou lubi_hany. Výsledkom ich spoločnej tvorby je rad nositeľných šperkov pod názvom "LOOP" komponovaných z tvarovo jednoduchých háčkovaných a kovových prvkov. Celá tvorba je inšpirovaná tradičnou textilnou technikou - írskou čipkou.

Ľubica Poncik prináša svojimi aktuálnymi kolekciami vždy nové nápady a inšpirácie. Vďaka tomu sa jej odevy a šperky dostali aj do ďalekých krajín a miest akými sú napríklad Dubaj, Južná Amerika a Austrália.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.