NATELO VÁS ZAHREJE NA TELE I NA DUŠI
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 4.12.2012 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Spoločnosť Kofola spolu s príchodom prvých chladných dní uvádza na trh revolučnú novinku, ktorú nenájdete nikde inde v Európe. Ide o hrejivé ovocné nápoje Natelo, pripravené na okamžitú konzumáciu. Nápoje Natelo nie sú horúce ani studené, sú ohriate na teplotu 37°C – a práve to z nich robí jednoznačne správnu voľbu pre všetkých, ktorí počúvajú prirodzené potreby svojho tela. V štyroch originálnych ovocných príchutiach vás budú sprevádzať na cestách do školy, práce, za každodennými povinnosťami či záľubami. Spoznajte tento výnimočný hrejivý nápoj a odhaľte, čo sa skrýva v tepličkách!

Spoločnosť Kofola spolu s príchodom prvých chladných dní uvádza na trh revolučnú novinku, ktorú nenájdete nikde inde v Európe. Ide o hrejivé ovocné nápoje Natelo, pripravené na okamžitú konzumáciu. Nápoje Natelo nie sú horúce ani studené, sú ohriate na teplotu 37°C – a práve to z nich robí jednoznačne správnu voľbu pre všetkých, ktorí počúvajú prirodzené potreby svojho tela. V štyroch originálnych ovocných príchutiach vás budú sprevádzať na cestách do školy, práce, za každodennými povinnosťami či záľubami. Spoznajte tento výnimočný hrejivý nápoj a odhaľte, čo sa skrýva v tepličkách!

 

 

UŠITÉ PRIAMO NA TELO

Čím sú nápoje Natelo také výnimočné? Počúvajú totiž prirodzené potreby nášho tela. V súčasnej uponáhľanej dobe, kedy sa snažíme stihnúť všetky naše povinnosti, sme veľmi náchylní podliehať stresu. Dokonca ani činnosti, ako je šport či spoločný čas s priateľmi, si nevieme vychutnať tak, aby sme sa dokázali uvoľniť a zrelaxovať. Všetko sa pokúšame urobiť dokonale a naplno, zároveň sa musíme zmestiť do 24hodín, ktoré nám deň ponúka. A tak neustále striedame beh za autobusom či rýchlu jazdu autom s nekonečným vysedávaním v kancelárii alebo školských laviciach. Spolu s nepravidelnou a nie príliš zdravou stravou, ktorú máme počas našich presunov k dispozícii, si koledujeme o poriadny kolaps. Pritom niekedy stačí skutočne málo – na chvíľu sa zastaviť, započúvať sa do reči vlastného tela a trochu ho potešiť. Napríklad aj dúškom hrejivého ovocného nápoja Natelo, ktorý zaženie smäd, nahradí časť odporúčanej dennej dávky ovocia, a na rozdiel od horúcich či naopak studených nápojov, ktoré bežne konzumujeme, nestresuje vaše telo vďaka prirodzenej telesnej teplote 37°C.

 

AKÉ SÚ NÁPOJE NATELO?

v  Hrejivé

Unikátnou vlastnosťou Natela je jeho teplota. Nápoje sú ohrievané v špeciálnych boxoch na 37°C a sú tak vhodné k okamžitej konzumácii. Navyše, práve vlažné alebo teplé nápoje sú pre naše telo najvhodnejšie vo chvíli, keď sa chceme zahriať alebo uhasiť smäd.

v  Ovocné

Ovocná zložka tvorí až 25 – 30% obsahu nápoja Natelo, vďaka čomu ním dokážeme nahradiť časť odporúčanej dennej dávky ovocia. Tvorí ju pyré, vyrábané z prírodného ovocného koncentrátu. Práve vysoký obsah ovocnej zložky v nápoji môže spôsobiť usadenie ovocného sedimentu na dne fľašky. Stačí ňou potrepať a ďalej si pochutnávať na kvalitnom, nutrične hodnotnom nápoji. Nápoje Natelo sú dostupné v štyroch príchutiach: broskyňa s kokosom, mango so škoricou, malina s kardamonom a hruška s čokoládou uspokoja milovníkov tropického ovocia, ako aj tých, čo uprednostňujú domáce chute. Korenie dodáva nápojom mimoriadne príjemnú arómu, ktorá sa naplno rozvinie práve pri teplote 37°C. Jednotlivé kombinácie ovocia s kokosom, škoricou či kardamonom boli zvolené tak, aby si konzumenti mohli vychutnať jedinečný chuťový zážitok, ktorý nikde inde nenájdu.

v  S vysokým podielom vlákniny

V jednej fľaštičke nápoja Natelo je obsiahnutá asi tretina odporúčanej dennej dávky vlákniny. Podľa prieskumov dosahuje konzumácia vlákniny na Slovensku zhruba polovicu množstva, ktoré je odporúčané odborníkmi. Nápoje Natelo ľahko a chutne pomôžu prijať významnú zložku našej potravy. Vláknina je pre ľudské telo veľmi prospešná. Má pozitívny vplyv na trávenie a vstrebávanie sacharidov v tenkom čreve, reguluje vstrebávanie tukov a cholesterolu a vyvoláva pocit sýtosti.

v  So zníženým obsahom cukru

Nutričnou výhodou Natela je pridaná látka polydextróza, ktorá patrí do skupiny rozpustnej vlákniny. Zvyšuje tak jej obsah  v nápoji a zároveň znižuje jeho energetickú hodnotu oproti jednoduchým cukrom. Navyše, chuť nápoja je vďaka tejto kombinácii príjemne sladká a nie presladená.

v  Bez konzervantov

Tieto produkty sú vyrábané unikátnou technológiou horúceho rozlievania, kedy sa najprv ohrejú na teplotu 90°C, aby sa následne naplnili do fľašiek a nechali vychladnúť. Neskôr ich špeciálne zariadenia „tepličky“ ohrievajú na teplotu prirodzenú ľudskému organizmu. Nápoje tak nebolo nutné chemicky konzervovať či inak upravovať. Plnenie teplého nápoja do PET fľaštičiek bolo starostlivo preverované a testované tak, aby boli splnené tie najprísnejšie zdravotné kritériá.

 

  

 

HREJIVÉ NÁPOJE NÁŠMU TELU PRISTANÚ

Pre náš organizmus je ideálna teplota nápojov 37°C, bez ohľadu na ročné obdobie. Ľudské telo je totiž nastavené práve na túto teplotu a ak sú nápoje, ktoré konzumujeme, príliš horúce, snaží sa ich rýchlo ochladiť, čím sa dostáva do stresovej situácie. Príliš vysoká teplota konzumovaných horúcich nápojov môže mať za následok nepríjemný pocit pálenia sliznice úst, pažeráka a žalúdka a výnimočne môže spôsobiť až termické poškodenie slizníc (popálenie). „Nepríjemné a nežiaduce môže byť takisto náhle spotenie v dôsledku vypitia horúceho nápoja, čo je následok nevyhnutnej termoregulácie. Naopak konzumácia studených potravín a nápojov môže podchladením slizníc najmä u ľudí s častými zažívacími problémami vyvolať tráviace ťažkosti alebo prehĺbiť u nich zažívací dyskomfort“, hovorí odborník na výživu, MUDr. Peter Minárik.

 

Podľa tradičnej čínskej medicíny môžeme byť práve kvôli popíjaniu príliš chladených nápojov náchylnejší na prechladnutie, znižovanie imunity či bolesti hrdla. Telo ich konzumáciu totiž stráca priveľa tepla a zároveň musí vyvinúť veľa energie na jeho oteplenie. To nás veľmi oslabuje.

 

Nie je vhodné piť ani príliš horúce ani príliš studené nápoje,“ upozorňuje MUDr. Minárik a dodáva: „Aj napriek všeobecnej obľube chladných a horúcich nápojov môžu byť pre mnohých ľudí práve vlažné alebo hrejivé nápoje vítaným doplnkom s príjemným senzorickým zážitkom a s upokojujúcim účinkom na sliznice úst a tráviacich orgánov. V chladných ročných obdobiach to bude platiť dvojnásobne“. NATELO je reakcia na potrebu ľudského tela prijímať hrejivé nápoje. Nie studené, nie horúce, hrejivé.

 

KDE HĽADAŤ NATELO?

Hrejivý ovocný nápoj Natelo s 25% podielom ovocia nájdete v špeciálnych boxoch – tepličkách - od októbra 2012 tam, kde sa presúvate za prácou, povinnosťami či zábavou. Či už ide o autobusové alebo vlakové stanice, nástupištia električiek, pumpy alebo novinové stánky, všade na vás čaká hrejivý ovocný nápoj, dokonale zahrievaný teplým cirkulujúcim vzduchom tak, aby vám aj v tom najnepríjemnejšom nečase vyčaroval úsmev na tvári. Natelo môžete objaviť aj na letiskách a v lyžiarskych strediskách.

 

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.