Včelie úliky
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 17.12.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Z rozomletých piškót, hnedého cukru, masla, medu, kakaa a rumu vytvoríme cesto. Vytvarujeme z neho guľôčky, ktoré obalíme v práškovom cukre, vložíme ich do formičky a prstom povytláčame tvar.

Cesto:

·         16 dkg rozomletých piškót

·         10 dkg Korunného cukru hnedého

·         6 dkg masla

·         2 lyžice medu

·         2 lyžice kakaa

·         2 lyžice rumu

·         Korunný cukor práškový na obaľovanie

 Krém:

·         1 bielok

·         7 dkg Korunné cukru práškového

·         5 dkg masla

·         1 žĺtok

Postup:

Z rozomletých piškót, hnedého cukru, masla, medu, kakaa a rumu vytvoríme cesto. Vytvarujeme z neho guľôčky, ktoré obalíme v práškovom cukre, vložíme ich do formičky a prstom povytláčame tvar. Druhou stranou varechy urobíme v úliku otvor. Na krém zmiešame bielok s práškovým cukrom, zohrejeme nad parou a necháme vychladnúť. Maslo vytrepeme so žĺtkom. Obe zmesi spojíme, keď budú mať rovnakú teplotu, pomocou lyžičky dávame do otvoru každého úlika. Nakoniec uzatvoríme piškótou, aby krém nevytiekol.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.