Cheesecake s jahodami - Vykúzlite tú správnu vianočnú atmosféru s RACIOm
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 3.12.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Na vianočné sviatky, považované za najkrajšie dni v roku, sa tešia snáď všetci z nás bez rozdielu veku. Je to aj vďaka neopakovateľnej atmosfére, keď sa po roku môžeme opäť stretnúť so svojimi blízkymi pri jednom stole. Ak sa chcete aj vy popýšiť chutnými a pritom originálnymi vianočnými a silvestrovskými pochúťkami, inšpirujte sa netradičnými receptami, ktoré potešia nielen vaše oči, ale aj chuťové poháriky a vyčaria tú správnu sviatočnú atmosféru.

Na vianočné sviatky, považované za najkrajšie dni v roku, sa tešia snáď všetci z nás bez rozdielu veku. Je to aj vďaka neopakovateľnej atmosfére, keď sa po roku môžeme opäť stretnúť so svojimi blízkymi pri jednom stole. Ak sa chcete aj vy popýšiť chutnými a pritom originálnymi vianočnými a silvestrovskými pochúťkami, inšpirujte sa netradičnými receptami, ktoré potešia nielen vaše oči, ale aj chuťové poháriky a vyčaria tú správnu sviatočnú atmosféru.

 

 

Cheesecake s jahodami

4 porcie

Doba prípravy: cca 60 minút

 

Potrebujeme

Korpus:

  • 1 balenie Raciolky mliečno-kakaové RACIO
  • 25 g masla

Plnka:

  • 200 g krémového syra
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • ½ vanilkového lusku
  • 20 g kyslej smotany

Poleva:

  • 20 g kyslej smotany
  • 5 g práškového cukru

Zdobenie:

  • čerstvé jahody

 

Postup:

  1. Raciolky podrvíme v mixéri nadstavcom na sekanie zeleniny. Pri miešaní pridáme zmäknuté maslo. Túto zmes natlačíme do formy, v ktorej budeme koláčik piecť.
  2. Krémový syr vymiešame spolu s kryštálovým cukrom, pridáme vajce, jadierka z vanilkového lusku a kyslú smotanu. Celú zmes dobre vymiešame a nalejeme na utlačený korpus.
  3. Pečieme vo vodnom kúpeli (ponorená forma vo vode do 1/3) pri teplote 160 °C. Po 10 min. znížime teplotu na 110 °C a pečieme ďalších 30 minút.
  4. Koláčik necháme vychladnúť aspoň 3 hodiny v chladničke a navrch nalejeme rozmiešanú kyslú smotanu s práškovým cukrom. Nakoniec ho ozdobíme čerstvými jahodami nakrájanými na jemné prúžky.

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.