SOM nový prírastok - Nikon uvádza objektív AF-S NIKKOR 70–200 mm f/4G ED VR
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 14.11.2012 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Spoločnosť Nikon dnes ohlásila nový teleobjektív formátu FX s všestranným rozsahom ohniskovej vzdialenosti 70–200 mm a svetelnosťou f/4.

Spoločnosť Nikon dnes ohlásila nový teleobjektív formátu FX s všestranným rozsahom ohniskovej vzdialenosti 70–200 mm a svetelnosťou f/4.

 

Pomocou tohto objektívu spoločnosť Nikon rozširuje rad svojich produktov NIKKOR s vysokým výkonom. Ide o prvý objektív NIKKOR, vybavený systémom stabilizácie obrazu novej generácie od spoločnosti Nikon, ktorý umožňuje stabilizáciu až o 5 EV.

 

Vďaka silnej kombinácii rozšírených možností stabilizácie obrazu a veľmi kvalitnej optiky od spoločnosti Nikon sa tento objektív výborne hodí na fotografovanie udalostí, prírody, cestovateľských zážitkov a dokonca aj na fotografovanie športu. Vďaka tomu predstavuje skvelú voľbu pre fotografických nadšencov aj profesionálov.

 

Zurab Kiknadze, produktový manažér pre objektívy, príslušenstvo a softvér spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „Tento netrpezlivo očakávaný objektív ponúka nadšencom aj profesionálnym fotografom s obmedzeným rozpočtom rovnakú alternatívnu voľbu bez kompromisov, akú zvyčajne predstavujú objektívy NIKKOR so svetelnosťou f/4 v porovnaní so špičkovými profesionálnymi objektívmi. Tento objektív nezľavuje z kvality obrazu a navyše využíva vylepšený systém stabilizácie obrazu.“

 

O krok ďalej

Systém stabilizácie obrazu novej generácie, vstavaný do tohto objektívu, umožňuje stabilizáciu až o 5 EV. Vďaka tomu môžu fotografi snímať pomocou až o päť EV dlhšieho času uzávierky, než by bolo štandardne možné. Je to významné vylepšenie – zvýšená stabilita do veľkej miery minimalizuje účinky chvenia fotoaparátu a rozširuje príležitosti na fotografovanie v slabých svetelných podmienkach.

K dispozícii sú dva režimy VR – bežný pre každodenné fotografovanie a aktívny, ktorý minimalizuje chvenie fotoaparátu s vysokou frekvenciou, ku ktorému dochádza pri fotografovaní z idúceho vozidla. Obidva režimy ponúkajú stabilný obraz v hľadáčiku, ktorý umožňuje ľahšie a presnejšie získanie zaostrovacieho bodu a vytvorenie kompozície.

 

Žiadne kompromisy

Napriek ľahkému telu tento objektív nerobí žiadne kompromisy v oblasti výkonu. Optickú konštrukciu tvorí 20 prvkov v 14 skupinách, ktoré umožňujú objektívu poskytovať vynikajúce rozlíšenie a kontrast v rôznych podmienkach. Objektív je vybavený antireflexnou vrstvou Nano Crystal Coat od spoločnosti Nikon pre redukciu závoja a reflexov.

 

Rovnováha

Tento objektív ponúka výbornú rovnováhu medzi veľkosťou, hmotnosťou, cenou a kvalitou snímky. Je tiež vybavený otočnou statívovou pätkou RT-1. Toto voliteľné príslušenstvo umožňuje vylepšiť rovnováhu statívu a rýchly a hladký prechod medzi zvislým a vodorovným snímaním pri fotografovaní na výšku alebo šírku.

Tento objektív sa dodáva so slnečnou clonou (HB-60) a puzdrom (CL-1225

Ďalšie informácie o ocenených produktoch spoločnosti Nikon nájdete na internetovej stránke: www.europe-nikon.com



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.